Τρίτη 24 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
66 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΗΣ
Δόξα και τιμή στην ηρωική ΕΠΟΝ

Εκδήλωση και καταθέσεις στεφάνων στο Μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη, στο Πανεπιστήμιο και το Πολυτεχνείο, οργάνωσε χτες η ΠΕΑΦΕ

Αποψη από την εκδήλωση κατάθεσης στεφάνων στο Μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη, στην 66η επέτειο ίδρυσης της ΕΠΟΝ

902

Αποψη από την εκδήλωση κατάθεσης στεφάνων στο Μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη, στην 66η επέτειο ίδρυσης της ΕΠΟΝ
Σε κλίμα αγωνιστικό, οι αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης, οι ΕΠΟΝίτες και οι φίλοι της ΕΠΟΝ, τίμησαν, χτες, την 66η Επέτειο από την ίδρυση της θρυλικής ΕΠΟΝ. Της Ενιαίας Πανελλαδικής Οργάνωσης της Νεολαίας της χώρας μας που ιδρύθηκε, μέσα στο καμίνι της αντικατοχικής - αντιστασιακής πάλης του ελληνικού λαού, γράφοντας τη δική της ξεχωριστή Ιστορία στον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα του ελληνικού λαού με το ΕΑΜ - ΕΛΑΣ, που ψυχή και ραχοκοκαλιά τους ήταν το ΚΚΕ, ενάντια στο ναζισμό - φασισμό, ενάντια στην τριπλή κατοχή Γερμανών - Ιταλών και Βουλγάρων φασιστών.

Χτες, 23 Φλεβάρη, μέρα της επετείου από την ίδρυση της ΕΠΟΝ, πλήθος αγωνιστών αντιστασιακών, ΕΠΟΝιτών και φίλων της ΕΠΟΝ, νεολαίοι της ΚΝΕ συγκεντρώθηκαν, στις 10.30 π.μ., μπροστά στο Μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη στο Σύνταγμα, με πρόσκληση της Πανελλήνιας Ενωσης Αγωνιστών και Φίλων της ΕΠΟΝ(ΠΕΑΦΕ), τιμώντας την επέτειο. Υπό τους ήχους της μπάντας του Δήμου Αθηναίων, κατατέθηκαν στεφάνια στο Μνημείο.

Ακολούθως, οι συγκεντρωμένοι πήγαν στη γωνία Ομήρου και Πανεπιστημίου, όπου σκοτώθηκε η ΕΠΟΝίτισσα Παναγιώτα Σταθοπούλου και κατέθεσαν στεφάνι. Στη συνέχεια, μετέβησαν στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, όπου συμμετείχε και η Πρυτανεία στην εκδήλωση. Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με την κατάθεση στεφάνων στο μνημείο στο Πολυτεχνείο προς τιμή των ΕΠΟΝιτών της σπουδάζουσας που σκοτώθηκαν στην Κατοχή.

Επετειακή εκδήλωση στις 8 Μάρτη

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ενωσης Αγωνιστών και Φίλων της ΕΠΟΝ - ΠΕΑΦΕ καλεί τα μέλη και τους φίλους της ΠΕΑΦΕ, στην αγωνιστική επετειακή εκδήλωση για τα «66 χρόνια της ΕΠΟΝ», που θα γίνει, την Κυριακή 8 Μάρτη 2009, τις ώρες 17.00 έως 20.00 το απόγευμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου «Τιτάνια» (Πανεπιστημίου 52).

Η επετειακή αυτή εκδήλωση είναι αφιερωμένη στο βετεράνο ΕΠΟΝίτη δημοσιογράφο και επίτιμο πρόεδρο της ΠΕΑΦΕ, ΝΙΚΟ ΚΑΡΑΝΤΗΝΟ. Θα έχει πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

Το ΔΣ της ΠΕΑΦΕ, καλεί τους φίλους να προμηθευτούν τις προσκλήσεις τους έγκαιρα. Για το λόγο αυτόν τα γραφεία της Ενωσης (Πειραιώς 6, 5ος όροφος - γραφείο 1), τις επόμενες μέρες, θα είναι ανοιχτά, κάθε πρωί από 10 π.μ. έως 12 μ. Επίσης προσκλήσεις μπορούν να προμηθευτούν και από το κατάστημα των σ. Λυκούργου και Αργυρώς Τσιρίκου (Βερανζέρου 5 στη στοά, τις ώρες: 10.00 π.μ. έως 14.00).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ