Τρίτη 24 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΚΚΕ
ΡΟΔΟΣ
Απαιτούνται μέτρα για την επάρκεια ηλεκτρικής ενέργειας

Σχετική ερώτηση κατέθεσαν βουλευτές του ΚΚΕ

ΕΡΩΤΗΣΗ προς τον υπουργό Ανάπτυξης, με θέμα τα μέτρα για την επάρκεια της ηλεκτρικής ενέργειας για το νησί της Ρόδου, κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Λίλα Καφαντάρη, Λιάνα Κανέλλη, Εύα Μελά, Βέρα Νικολαΐδου και Σταύρος Σκοπελίτης. Στην Ερώτησή τους οι κομμουνιστές βουλευτές σημειώνουν:

«Το πρόβλημα της επάρκειας της ηλεκτρικής ενέργειας για το νησί της Ρόδου, το ΚΚΕ το έχει θέσει στη Βουλή επανειλημμένα.

Πρώτον: Την άμεση ανέγερση νέου σύγχρονου εργοστασίου στη Νότια Ρόδο που να σέβεται το περιβάλλον και την παραγωγή, επάρκεια ισχύος, ρεύμα χωρίς προβλήματα διακοπών.

Δεύτερον: με τον εκσυγχρονισμό του παλαιού ρυπογόνου εργοστασίου στην ΑΗΣ Σορωνή και την αντικατάστασή του με σύγχρονο εργοστάσιο που να προστατεύει τους κατοίκους του Δήμου Πεταλούδων και συνολικότερα το περιβάλλον.

Τρίτον: Με την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων στον ΑΗΣ Σορωνής που με τους εναπομείναντες 147 εργαζόμενους, με μίνιμουμ τους 240 εργαζόμενους, είναι αδύνατη η λειτουργία του.

Τέταρτον: Με τη μη εγκατάσταση των «μονίμων» ΗΖ που θέλει να εγκαταστήσει η ΔΕΗ μέσα στο παλαιό ΑΗΣ Σορωνής.

Οι κάτοικοι του Δήμου Πεταλούδων αφού έχουν ανεχθεί πολλάκις την κοροϊδία των εκάστοτε κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για την οριστική λύση του ενεργειακού προβλήματος της Ρόδου σε βάρος της υγείας τους (μεγάλες εκπομπές ρύπων), κινητοποιήθηκαν την Κυριακή 20/07/2008 στην εγκατάσταση των 20 ηλεκτροπαραγωγών (ΗΖ) στον ΑΗΣ Σορωνής.

Αυτός ο δίκαιος αγώνας των κατοίκων ποινικοποιήθηκε. Ζητήθηκε από την Επιτροπή Αγώνα να καταθέσει στο Αστυνομικό Τμήμα Ιαλυσού για πιθανή παρακώλυση συγκοινωνίας με εντολή του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός:

α) Πότε τελικά θα λύσουν οριστικά το θέμα της ενέργειας στο νησί της Ρόδου.

β) Να σταματήσει άμεσα η ποινική δίωξη της Επιτροπής Αγώνα του Δήμου Πεταλούδων για τη δραστηριότητά της σχετικά με τα δίκαια αιτήματα όλων των κατοίκων της περιοχής».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ