Σάββατο 14 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δημιουργεί νέα δυναμική κλιμάκωσης των αγώνων

Μήνυμα της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ προς το λαό της Ιρλανδίας

Η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ έστειλε το ακόλουθο μήνυμα προς το λαό της Ιρλανδίας:

«Οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ χαιρετίζουν το αποτέλεσμα του ιρλανδικού δημοψηφίσματος και συγχαίρουν τον ιρλανδικό λαό για τη σημαντική νίκη του ΟΧΙ στο μετονομασμένο "ευρωσύνταγμα", τη Συνθήκη της Λισαβόνας. Παρά την απελπισμένη προσπάθεια της ΕΕ και των κυβερνήσεων της πλουτοκρατίας να φιμώσουν το κίνημα αμφισβήτησης και απόρριψης του αντιλαϊκού εκτρώματος της Συνθήκης της Λισαβόνας και να στερήσουν το δικαίωμα των εργαζομένων να εκφραστούν μέσα από δημοψηφίσματα, ο ιρλανδικός λαός έστειλε ισχυρό μήνυμα απόρριψης της Ευρωσυνθήκης.

Η ΕΕ, από κοινού με τις κεντροδεξιές και κεντροαριστερές κυβερνήσεις - ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στη χώρα μας - και τις δυνάμεις του "ευρωμονόδρομου", δεν κατάφεραν να ακυρώσουν τη βούληση των λαών της Γαλλίας και της Ολλανδίας που καταψήφισαν το "ευρωσύνταγμα", και να ανακόψουν την άνοδο του κινήματος ανυπακοής και απειθαρχίας με τις επιλογές του κεφαλαίου.

Οι ωμοί εκβιασμοί και οι απειλές της Ενωσης Ιρλανδών Βιομηχάνων (IBEC), της Ενωσης Ευρωπαίων Βιομηχάνων (ΒΕΑ), των μεγαλοαγροτών της IFA, των υποταγμένων συνδικαλιστών της Ιρλανδίας και των Ευρωπαϊκών Συνδικάτων (ETUC/ CES), δεν έκαμψαν τη θέληση των Ιρλανδών εργαζομένων, έπεσαν στο κενό. Οι Ιρλανδοί εργαζόμενοι και αγρότες καταψήφισαν μαζικά τη Συνθήκη της Λισαβόνας, με ποσοστά που στις εργατικές, λαϊκές περιοχές το ΟΧΙ ξεπέρασε το 65%.

Το αποτέλεσμα του ιρλανδικού δημοψηφίσματος δημιουργεί νέα δυναμική κλιμάκωσης των αγώνων του εργατικού, λαϊκού κινήματος ενάντια στις καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις, στην κατεδάφιση των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, στην παραπέρα στρατιωτικοποίηση της ΕΕ και την ενίσχυση της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας, στον ασφυκτικό περιορισμό των ατομικών και συλλογικών δικαιωμάτων και των δημοκρατικών ελευθεριών, την απόρριψη της ίδιας της ΕΕ.

Τούσσας Γιώργος

Παφίλης Θανάσης

Δρούτσας Κώστας».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ