Σάββατο 14 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Βλέπει «κρίση στρατηγικής»

«Κρίση στρατηγικής» εμφανίζει την εσωκομματική κρίση η κυβέρνηση, επιδιώκοντας να ενισχύσει τη θέση της στη διαμάχη των δύο μονομάχων για την εξουσία.

Βασική εκτίμηση του Μεγάρου Μαξίμου είναι ότι η εσωκομματική κρίση θα παραταθεί και η «διαγραφή» του Κ. Σημίτη δε θα βοηθήσει τον Γ. Παπανδρέου να πετύχει τους στόχους του (ενίσχυση ηγετικού προφίλ, ανάκαμψη στις δημοσκοπήσεις). Δημόσια βέβαια τα κυβερνητικά στελέχη εκφράζουν την ευχή να ξεπεράσει την εσωκομματική κρίση χάρη της «σταθερότητας του (δικομματικού) συστήματος».

Την ίδια στιγμή συνεχίζεται η προσπάθεια για την αποδόμηση της «αντιπολιτευτικής» τακτικής του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ως «προέκταση» της εσωκομματικής κρίσης. Ενδεικτική η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, ο οποίος σχολιάζοντας τις δηλώσεις που έκανε ο Γ. Παπανδρέου κατά την περιοδεία του στην Ηλεία, τον κατηγόρησε για λαϊκισμό: «Καιρό τώρα ο κύριος Παπανδρέου λαϊκίζει. Ειδικά σήμερα, υβρίζει χυδαιότερα από άλλες φορές, μόνο και μόνο για να σκεπάσει το θόρυβο από τα εσωκομματικά του προβλήματα», δήλωσε ο Θ. Ρουσόπουλος.

Σχολιάζοντας την εσωκομματική κρίση στο ΠΑΣΟΚ η υπουργός Απασχόλησης Φάνη Πάλλη - Πετραλιά σημείωσε ότι «τα κόμματα χρειάζονται ηρεμία γιατί πάντοτε ισχυρά κόμματα είναι πάρα πολύ σημαντικά για τη δημοκρατία». Παράλληλα ευχήθηκε «επειδή έχουμε περάσει και εμείς κρίση στη ΝΔ» να ξεπεράσει το ΠΑΣΟΚ «τα όσα συμβαίνουν σήμερα». Δεν παρέλειψε πάντως να επισημάνει ότι «πρέπει να υπάρχει πάντα πολύ σκεπτικισμός και πολύ μεγάλη σκέψη πριν την απόφαση για διαγραφές».

Την εκτίμηση ότι «τα τελευταία γεγονότα στο ΠΑΣΟΚ απλώς αποτυπώνουν την κρίση συνολικότερα στρατηγικής και κατεύθυνσης που υπάρχει σε αυτό το κόμμα», εξέφρασε ο υπουργός Μεταφορών Κ. Χατζηδάκης, αποφεύγοντας να πάρει θέση στην κόντρα κορυφής ή να προβλέψει την έκβαση των εσωκομματικών εξελίξεων.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ