Σάββατο 14 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΘΕΣΗ ΖΑΧΟΠΟΥΛΟΥ
Προθεσμία στο Θέμο για να απολογηθεί

«Χωρίς δικαίωμα έλαβες γνώση δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και ειδικότερα ευαίσθητων δεδομένων που αφορούν στην ερωτική ζωή φυσικού προσώπου, αφαίρεσες, ανακοίνωσες, κατέστησες αυτά προσιτά σε μη δικαιούμενα πρόσωπα, επέτρεψες στα πρόσωπα αυτά να λάβουν γνώση των εν λόγω δεδομένων και τα εκμεταλλεύτηκες με οποιοδήποτε τρόπο, είχες δε σκοπό με τις παραπάνω πράξεις σου να προσπορίσεις στον εαυτό σου παράνομο περιουσιακό όφελος, επιπλέον δε να βλάψεις τρίτον». Στις κατηγορίες αυτές που του προσάπτει ο δεύτερος ειδικός ανακριτής Δημήτρης Οικονόμου, που ερευνά την «Υπόθεση Ζαχόπουλου», πρέπει να απαντήσει ο εκδότης Θέμος Αναστασιάδης, στις 30 Ιούνη, μετά τη σχετική προθεσμία που ζήτησε και πήρε χτες προσερχόμενος στο ανακριτικό γραφείο, συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του Αλέξανδρο Κατσαντώνη.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ο Αναστασιάδης, αφού ευχήθηκε καλή επιτυχία στην Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου, καλούμενος να απαντήσει για τον Βαγγέλη Καραμάνο, στέλεχος του Τμήματος Ειδικών Ελέγχων, για το αν αληθεύει ότι τον Δεκέμβρη του 2007 είχε τηλεφωνήσει στον ίδιο για να του ζητήσει προφορικές εξηγήσεις σχετικά με τα 5,5 εκατομμύρια ευρώ, απάντησε λέγοντας: «Για τον Καραμάνο ρωτήστε τον Καραχάλιο για τη σύνθεση».

Σχολιάζοντας το κατηγορητήριο ο Αλέξανδρος Κατσαντώνης δήλωσε: «Η ανακριτική διαδικασία προσπάθησε να βγάλει από τη μύγα ξίγκι. Εγώ το ξίγκι δεν το βλέπω. Με τα απλά λόγια ενός ανθρώπου δεν μπορεί να κατηγορηθεί κάποιος για κακούργημα. Οταν είναι ένας, ποιος τον πιστεύει;».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ