Σάββατο 14 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΚΕΡΚΥΡΑΣ - ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ
Καταδικάζουν την τρομοκρατία και ζητούν λύσεις

Συγκέντρωση στις 27 Ιούνη αποφασίστηκε σε σύσκεψη όπου συμμετείχαν μαζικοί φορείς

Αυτή η εικόνα κυριαρχεί εδώ και πολύ καιρό στη Λευκίμμη, που η κυβέρνηση έχει μετατρέψει σε στρατοκρατούμενη περιοχή
Αυτή η εικόνα κυριαρχεί εδώ και πολύ καιρό στη Λευκίμμη, που η κυβέρνηση έχει μετατρέψει σε στρατοκρατούμενη περιοχή
Συλλαλητήριο ενάντια στον κυβερνητικό αυταρχισμό και στην τρομοκράτηση με τη βάρβαρη επίθεση κατά των κατοίκων στη Λευκίμμη της Κέρκυρας, που αγωνίζονται για την προστασία της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος, πραγματοποιείται στις 27 Ιούνη. Η απόφαση πάρθηκε σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποίησαν φορείς και σωματεία του νησιού με πρωτοβουλία των ταξικών σωματείων Ξενοδοχοϋπαλλήλων, Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Οικοδόμων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ.

Συγκεκριμένα, στη σύσκεψη παραβρέθηκαν εκπρόσωποι από δεκάδες φορείς και πρωτοβάθμια σωματεία στο νησί, μεταξύ των οποίων από την ΕΛΜΕ, το νομαρχιακό τμήμα της ΟΤΟΕ, τα σωματεία Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων, Ιδιωτικού Τομέα της υγείας, την Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων, Ενιαίο Φορέα Βιοτεχνών και Εμπόρων, Επιστημονικό Σύλλογο Κέρκυρας, Πολιτιστικό Σύλλογο Τεμπλονίου, Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Αντινιώτη, Επιτροπή Ειρήνης, Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Λευκίμμης κ.ά..

Από τις τοποθετήσεις αναδείχτηκαν τα σοβαρά και οξυμένα περιβαλλοντικά προβλήματα όπως είναι το ζήτημα της επεξεργασίας και διαχείρισης των απορριμμάτων τα οποία έχουν μετατραπεί σε βραδυφλεγή βόμβα, μετά το φιάσκο του ΧΥΤ’ στο Τεμπλόνι και τον αντίστοιχο ΧΥΤΑ στη Λευκίμμη όπου σύμφωνα με έκθεση του ΙΓΜΕ υπάρχει κίνδυνος διατροφικής μόλυνσης από την κατασκευή του στην παραπάνω περιοχή.

Στη σύσκεψη καταδικάστηκε η βάρβαρη αυταρχική επίθεση των ΜΑΤ, κατάσταση που είχε ως αποτέλεσμα τον τραγικό θάνατο μιας 43χρονης γυναίκας, τραυματισμούς και 13 συλλήψεις. Απαίτηση των φορέων είναι η άμεση απόσυρση των δυνάμεων καταστολής, η τιμωρία των φυσικών και ηθικών αυτουργών γι' αυτή την επίθεση, η άμεση απόσυρση όλων των χαλκευμένων μηνύσεων, το σταμάτημα των εργασιών χωματερής στη Λευκίμμη, σύγχρονη και ολοκληρωμένη επεξεργασία και διαχείριση των απορριμμάτων (με ορθή χρήση γης, διαλογή στην πηγή, ανακύκλωση, κομποστοποίηση, σταθμούς μεταφόρτωσης κ.ά.).

Σ' αυτήν την κατεύθυνση και για τα γενικότερα ζητήματα περιβάλλοντος, συστάθηκε Συντονιστική Επιτροπή.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ