Σάββατο 14 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Πλήρης κάλυψη στη βάρβαρη αστυνομική επίθεση στη Λευκίμμη

Συζητήθηκε χτες στη Βουλή σχετική Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ

Πλήρη κάλυψη στη βάρβαρη αστυνομική επίθεση κατά των κατοίκων της Λευκίμμης στην Κέρκυρα, που αγωνίζονται κατά της εγκατάστασης χώρου υγειονομικής ταφής απορριμμάτων (ΧΥΤΑ) στην περιοχή τους, έδωσε χτες στη Βουλή ο αρμόδιος υφυπουργός Εσωτερικών Π. Χηνοφώτης.

Απαντώντας σε σχετική Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Χ. Χαραλάμπους, είπε ότι η βάρβαρη επίθεση, απόρροια της οποίας ήταν και ο θάνατος μιας γυναίκας, ήταν «κατά νόμο και διά το νόμο»! Μάλιστα, ισχυρίστηκε ότι από την επέμβαση των ΜΑΤ δεν υπήρξαν τραυματίες, ενώ χαρακτήρισε το θάνατο της νεαρής γυναίκας ως τροχαίο ατύχημα!

Κατά τον υφυπουργό, η λειτουργία ΧΥΤΑ στη Λευκίμμη είναι νόμιμη και έχουν εγκριθεί και οι απαραίτητοι περιβαλλοντικοί όροι, ενώ ισχυρίστηκε ότι την αναγκαιότητα του έργου τη στηρίζει ο τοπικός δήμος, ο οποίος και ζήτησε να απομακρυνθούν οι κάτοικοι που αντιδρούν προκειμένου να συνεχιστεί το έργο. Ο Π. Χηνοφώτης είπε ότι ο θάνατος της νεαρής γυναίκας προήλθε από δίκυκλο που οδηγούσε ανήλικος «ο οποίος έφερε σιδερολοστό» και έκανε διάφορους ελιγμούς.

«Διήγημα επιστημονικής φαντασίας» χαρακτήρισε ο Χ. Χαραλάμπους την ομιλία του υφυπουργού ιδιαίτερα για το θάνατο της γυναίκας και είπε ότι «υπάρχουν φωτογραφίες που δείχνουν τη νεκρή γυναίκα και δίπλα της πεσμένο τον 16χρονο με έναν αστυνομικό να τον πατάει από πάνω, σαν να είναι λάφυρο σε μια μάχη του δόθηκε».

Αναφερόμενος στα περί νόμιμης λειτουργίας του ΧΥΤΑ, είπε ότι οι ισχυρισμοί αυτοί στηρίζονται σε μελέτες - «μαϊμού», αφού υπάρχει μελέτη του ΙΓΜΕ που λέει ότι η επιβάρυνση του υδροφόρου ορίζοντα στην περιοχή θα επιφέρει μόλυνση όλων των πηγαδιών και στη συνέχεια όλης της τροφικής αλυσίδας στη Λευκίμμη. Ο βουλευτής τόνισε ότι 3.000 άτομα διεκδίκησαν να φύγουν τα ΜΑΤ από την περιοχή και για την αντιμετώπισή τους μεταφέρθηκαν στην Κέρκυρα 10 διμοιρίες ΜΑΤ για να χτυπήσουν τον εχθρό λαό. Ενα από τα θύματα, είπε, ήταν και ο δεκαεξάχρονος ο οποίος ήταν πάνω στο μηχανάκι του και από τα άγρια χτυπήματα από τα ΜΑΤ έχασε την ισορροπία του και έπεσε πάνω στην άτυχη γυναίκα.

Διαψεύδοντας τον υφυπουργό, είπε ότι έγιναν επιλεγμένες συλλήψεις (του γραμματέα της ΝΕ του ΚΚΕ και του προέδρου των Ξενοδοχοϋπαλλήλων), ενώ από την αγριότητα της επίθεσης υπήρξαν αρκετοί τραυματίες. Καταλήγοντας, ο βουλευτής είπε ότι ο λαός της περιοχής ζητάει την άμεση αποχώρηση των ΜΑΤ και την παραδειγματική τιμωρία όλων των ενόχων, αφού χαρακτηριστικό της αγριότητας ήταν και το γεγονός ότι ακόμα και το ασθενοφόρο που πήγε να παραλάβει την άτυχη γυναίκα δέχτηκε επίθεση από τα ΜΑΤ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ