Σάββατο 14 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ
Εξωραΐζει τη βαρβαρότητα κατά των μεταναστών

Να εξωραΐσει τη βάρβαρη μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησής του και της ΕΕ, επιχείρησε ο Κ. Καραμανλής με την επίσκεψη που έκανε χτες στο «Κέντρο Υποδοχής» ξένων μεταναστών στο Βαθύ της Σάμου.

Θέλοντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις για την απάνθρωπη «υποδοχή» που επιφυλάσσουν τις περισσότερες φορές οι διωκτικές αρχές στους κατατρεγμένους των ιμπεριαλιστικών πολέμων, ο πρωθυπουργός προσπάθησε να παρουσιάσει τη λειτουργία του συγκεκριμένου «κέντρου υποδοχής» ως απόδειξη της ...«ανθρωποκεντρικής μεταναστευτικής πολιτικής» που ακολουθεί η κυβέρνηση στα τέσσερα τελευταία χρόνια! Τόσο «ανθρωποκεντρική» ώστε ο ίδιος αφ' ενός παραδέχτηκε ότι η «φροντίδα» της κυβέρνησης εξαντλείται στην επαναπροώθηση των μεταναστών και αφ' ετέρου αποσκοπεί να μετατρέψει τα σύνορα της χώρας σε σιδερόφραχτο φρούριο.

«Η ιστορία και ο πολιτισμός μας μας επιβάλλουν να παρέχουμε φιλόξενο καταφύγιο σε απελπισμένους ανθρώπους, που, μέχρι την επαναπροώθησή τους(!) ή την εξέταση της αίτησης παροχής ασύλου (σ.σ. σχεδόν ποτέ δε γίνεται), χρειάζονται φροντίδα, στήριξη, αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης», ανέφερε σε δηλώσεις του, επισημαίνοντας μάλιστα ότι ακόμα και αυτή «η φροντίδα» είναι «ένα τεράστιο βάρος για την Ελλάδα». Ακριβώς, γι' αυτό, ζητάει επίμονα τη βοήθεια της ΕΕ, ώστε στο πλαίσιο μιας «ενιαίας πολιτικής» των κρατών - μελών να αντιμετωπιστεί «το μεγάλο και σύνθετο αυτό πρόβλημα». Ο Κ. Καραμανλής επανέφερε την πρότασή του για τη σύσταση Ευρωπαϊκής Δύναμης Ακτοφυλακής, με σκοπό τη φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων της ΕΕ, ενώ εξέφρασε την ικανοποίησή του επειδή την αντίληψη της κυβέρνησης την υιοθετούν όλο και περισσότερες χώρες, κάνοντας ονομαστική αναφορά στη Γαλλία, που ως γνωστόν έχει συμπεριλάβει το ζήτημα της «μετανάστευσης» στην ατζέντα της προεδρίας της ΕΕ που αρχίζει τον επόμενο μήνα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ