Σάββατο 14 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Η Ιστορία μας διδάσκει

Το Φεστιβάλ ΚΚΕ - ΚΝΕ, φέτος, είναι μια γιορτή αφιερωμένη στα 90 χρόνια ζωής και δράσης του Κόμματος και στα 40 χρόνια της Νεολαίας του. Είναι μια όαση πολιτισμού στην έρημο της υποκουλτούρας. Και είναι, κύρια, ένα «μάθημα» Ιστορίας. Ενα ταξίδι στις ανταριασμένες θάλασσες του παρελθόντος και σ' όσα όμορφα «δεν έχουμε ζήσει ακόμα». Ενα δρασκέλισμα προς τα πίσω και ένας μεγάλος δρασκελισμός στο σήμερα και το αύριο. Διότι η Ιστορία του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας και της Νεολαίας δεν είναι μόνο μια ιστορία πρωτοπόρας πράξης, αλλά και μια ιστορία πρωτοπόρων ιδεών. Ιδεών που πότισαν και ποτίζουν το λαό και την κοινωνία.

Το μεγάλο ταξίδι, που ξεκινά το 34ο Φεστιβάλ, το οποίο καταλήγει με το κεντρικό τετραήμερο στην Αθήνα από 18 έως 21 του Σεπτέμβρη, θα αποτελέσει ένα σπουδαίο, πολυδιάστατο πολιτικό και πολιτιστικό γεγονός. Με τις 200, μέχρι σήμερα, προγραμματισμένες εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα. Με τα 30 Μαθητικά Φεστιβάλ σε όλη τη χώρα. Με τα Φεστιβάλ σε ΑΕΙ και ΤΕΙ σε 35 πόλεις. Με τη συμμετοχή, πάνω από 300, ερασιτεχνικών συγκροτημάτων, δεκάδων θεατρικών ομάδων και άνω των 30 κομμουνιστικών και αντιιμπεριαλιστικών οργανώσεων νεολαίας στο χώρο του Φεστιβάλ, αναδεικνύεται μια πρωτόγνωρη δραστηριότητα, η οποία θα αγκαλιάσει τη νεολαία, τους εργαζόμενους, τα πλατιά λαϊκά στρώματα της πόλης και του χωριού.

Οι συζητήσεις που θα αναπτυχθούν, άπτονται των μεγαλύτερων λαϊκών και νεολαιίστικων προβλημάτων καθώς και των καθηκόντων του κινήματος για το παρόν και το μέλλον. Το Φεστιβάλ θα αποτελέσει την πιο μεγάλη εξόρμηση της ΚΝΕ στη νεολαία. Θα απευθυνθεί με ιδιαίτερη στόχευση στους νέους εργαζόμενους, στα νέα ζευγάρια. Θα μιλήσει για τα προβλήματα των νέων στις μεταβατικές ηλικίες. Θα φωτιστούν πλευρές από τη ζωή των νέων μεταναστών. Από αυτό το Φεστιβάλ οι νέοι και οι νέες έχουν να κερδίσουν πολλά. Και, κύρια, όσοι δε γνωρίζουν την Ιστορία του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, όσοι δεν είναι ή δεν αισθάνονται κομμουνιστές.

Οι καινούριοι καρποί πέφτουν και οι σπόροι τους δε θ' αργήσουν να έρθουν στο φως. Μέσα και από το Φεστιβάλ, που έρχεται και ήδη απλώνει παντού τα φτερά του, αντλούμε διδάγματα από την Ιστορία του Κόμματος και της ΚΝΕ, για να συνδυάζουμε ακόμη πιο αποτελεσματικά αυτό που και το σύνθημά μας λέει: «Με πρωτοπόρα θεωρία, πρωτοπόρα δράση, για το μέλλον μας, το σοσιαλισμό». Αλλωστε, η αφομοίωση της Ιστορίας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ βοηθά το σήμερα, δίνει δύναμη για το αύριο.

Μπροστά στις προκλήσεις του μέλλοντος, η γνώση της αγωνιστικής Ιστορίας του ΚΚΕ και της Νεολαίας του αποτελεί μια τεράστια παρακαταθήκη. Παρακαταθήκη γραμμένη με το αίμα των ηρώων, με τους αγώνες, τα βασανιστήρια, τις εξορίες, τις φυλακές. Μέσα από τις ιδέες, που τόσο γερά θεμέλια έβαλαν στην ιστορία αυτού του τόπου.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ