Πέμπτη 25 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Επιμένουν οι «διαφωνούντες»

Προβληματισμό προκαλεί στην κυβέρνηση η παράταση του φαινομένου των δημόσιων διαφωνιών από «γαλάζιους» βουλευτές, παρά τις συστηματικές προσπάθειες που καταβάλλονται για την αντιμετώπισή του.

Αν και η ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος θεωρεί πως κανένας από τους «διαφωνούντες» δεν πρόκειται να «ρίξει» την κυβέρνηση, ωστόσο εκτιμά ότι προκαλεί φθορά στην κυβέρνηση η εικόνα που εκπέμπεται και το κλίμα εσωστρέφειας που δημιουργείται.

Το γεγονός ότι συνεχίστηκαν και χτες οι δημόσιες διαφοροποιήσεις και δηλώσεις, παρά τις περί του αντιθέτου προειδοποιήσεις τις προηγούμενες μέρες από τη Ρηγίλλης, έχει ενοχλήσει το Μέγαρο Μαξίμου, που όμως επιμένει σταθερά στη γραμμή της υποβάθμισης του προβλήματος.

Η προσοχή της κυβέρνησης είναι στραμμένη στον «απρόβλεπτο» Β. Πολύδωρα, που επανήλθε χτες αφήνοντας όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά για τη συνέχεια. Σε επιστολή του στην εφημερίδα «Εστία», αποκλείει παραίτησή του από το βουλευτικό αξίωμα, αφήνει όμως ανοιχτό το ενδεχόμενο ανεξαρτητοποίησής του.

«Δεν απειλώ κανέναν και για τίποτα. Θυμίζω ότι υπάρχουν και ζητήματα ηθικής τάξεως, αξιοπρέπειας και τιμής, τα οποία κάποιοι επιμένουν ακόμη να τα έχουν ως οδοδείκτες στην πορεία τους», σημείωσε με νόημα, ενώ άφησε αιχμές ότι χρησιμοποιήθηκε από το Μέγαρο Μαξίμου ως αποδιοπομπαίος τράγος για τις πυρκαγιές. Αναφέρει συγκεκριμένα ότι συμμετείχε «αμίλητος στις εκλογές και το ψηφοδέλτιο» σβήνοντας παράλληλα πυρκαγιές «λοιδορούμενος από τα "φερέφωνα" για δήθεν έλλειψη συντονισμού και για ανικανότητα». Πάντως, θυμίζει ότι «πριν από 27 ημέρες έδωσα ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Την οποία ψήφο μου δεν ανακάλεσα, ούτε έθεσα υπό συζήτηση».

Από την πλευρά του ο Θ. Ρουσόπουλος επανέλαβε τη στερεότυπη απάντηση: «Κανένα σχόλιο».

Αλλά και ο Π. Τατούλης, που είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να καταψηφίσει τον εκλογικό νόμο, επανήλθε χτες δηλώνοντας στο ραδιοσταθμό «Real FM» ότι δεν τον φοβίζει το ενδεχόμενο διαγραφών.

Νέα «εμφάνιση» έκανε χτες ο πρώην υπουργός Αρ. Παυλίδης, διαμηνύοντας προς την κυβέρνηση ότι «δεν μπορεί η κυβέρνηση, η όποια κυβέρνηση, να κινηθεί χωρίς να υπολογίζει τους βουλευτές. Δεν μπορεί η κυβέρνηση να προχωρήσει χωρίς να λάβει υπόψη της ότι έχει 152 βουλευτές σκεπτόμενους». Βέβαια, διευκρίνισε ότι «εγώ πάντως στηρίζω την κυβέρνηση», αλλά όταν ρωτήθηκε ποια στάση θα κρατήσει στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ περιορίστηκε να απαντήσει «ας δούμε την πρόταση Νίμιτς πρώτα».

Από την πλευρά του ο Θ. Καράογλου ξεκαθάρισε ότι θα ήταν ο τελευταίος που θα δημιουργούσε πρόβλημα στην κυβέρνηση γιατί, όπως δήλωσε, είναι «καραμανλικότερος του κ. Καραμανλή», αλλά στην περίπτωση που διαφωνήσει ριζικά σε κάποιο νομοσχέδιο είπε ότι «ο έντιμος δρόμος» είναι «να πας σπίτι σου, και να βγεις απ' έξω και να κάνεις κριτική».

Κορυφαία στελέχη, πάντως, που «παίζουν» και στη μάχη της διαδοχής, εκτιμούν ότι «γίνεται πολλή συζήτηση για το τίποτα» και ότι επί της ουσίας δεν υπάρχει κανένα θέμα. Σε κάθε περίπτωση, δεν πιστεύουν ότι μπορεί να επαναληφθεί το προηγούμενο του 1993, να βρεθεί δηλαδή βουλευτής που θα ρίξει την κυβέρνηση, όπως είχε γίνει τότε με την κυβέρνηση Μητσοτάκη.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ