Πέμπτη 25 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΚΝΕ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αλληλέγγυοι οι μαθητές στους συμμαθητές τους στην Πελοπόννησο

Πραγματοποιείται στο Παλαί ντε Σπορ, την Πέμπτη, 1η Νοέμβρη, στις 8.00 το βράδυ

Σε δεκάδες σχολεία και πολλές εκατοντάδες μαθητών στη Θεσσαλονίκη έχει φτάσει το κάλεσμα του 33ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ» στέλνοντας μήνυμα αλληλεγγύης στους πυρόπληκτους μαθητές της Πελοποννήσου και ταυτόχρονα ανυπότακτο αντιιμπεριαλιστικό μήνυμα κόντρα στα σχέδια των ιμπεριαλιστών στα Βαλκάνια και όλον τον κόσμο.

Σημαντική απήχηση στους μαθητές των σχολείων του νομού της Θεσσαλονίκης, που αυτές τις μέρες βρίσκονται σε πολύμορφες αγωνιστικές κινητοποιήσεις ενάντια στην αντιδραστική, αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης, έχει το μήνυμα αλληλεγγύης στους πυρόπληκτους μαθητές της Πελοποννήσου. Αλληλέγγυα στέκονται στους συμμαθητές τους, ανταποκρινόμενοι στην πρωτοβουλία της ΚΝΕ να διαθέσει τα έσοδα του 33ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - ΟΔΗΓΗΤΗ στους πυρόπληκτους μαθητές των σχολείων της Πελοποννήσου. Επίσης, τη δική του έλξη ασκεί στους μαθητές το νεανικό μουσικό πρόγραμμα με γνωστούς καλλιτέχνες.

Οι πύλες του 33ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - ΟΔΗΓΗΤΗ θα ανοίξουν στο Παλαί Ντε Σπορ, την 1η Νοέμβρη, στις 8 το βράδυ, για τη νεολαία και τον εργαζόμενο λαό της Θεσσαλονίκης. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μουσικές συναυλίες και πολιτική ομιλία από τον Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ, Γιάννη Πρωτούλη. Χαιρετισμό θα απευθύνουν εκπρόσωποι της νεολαίας του ΚΚ Τουρκίας και της Κομμουνιστικής Νεολαίας του ΚΚ Γιουγκοσλαβίας. Επίσης, θα προβληθεί η συνεισφορά της Κομματικής Οργάνωσης της Θεσσαλονίκης στους αγώνες του λαού και της νεολαίας κατά του πολέμου στη Γιουγκοσλαβία, στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν. Το 33ο Φεστιβάλ πλαισιώνουν οι καλλιτέχνες Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Χρήστος Θηβαίος, Βασίλης Λέκκας, Σωτήρης Μπαλλάς, Ανθή Τατσιούλη, το συγκρότημα της ΚΝΕ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ