Πέμπτη 25 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η παγκόσμια μέρα ακτών και η υποκρισία του ΣΥΝ

Πρώτη παγκόσμια μέρα των ακτών η 24η Οκτώβρη, σύμφωνα με απόφαση των Ηνωμένων Εθνών και ήδη, το τμήμα Οικολογίας του ΣΥΝ, με ανακοίνωσή του, κάνει λόγο για τα σοβαρά προβλήματα των ακτών στη χώρα μας.

Εκτός των άλλων, αναφέρει ότι «χιλιόμετρα ακτών, περιοχές φυσικού κάλλους και natura θα οικοδομηθούν ανεξέλεγκτα, ευαίσθητα παράκτια οικοσυστήματα θα αποδομηθούν. Η πολιτική που ευνοεί το μαζικό τουρισμό σε βάρος άλλων τομέων της οικονομίας είναι και φτηνή, και πρόχειρη, και καταστροφική για το περιβάλλον. Στις πόλεις το θαλάσσιο μέτωπο έχει φορτωθεί με χρήσεις εντελώς ασύμβατες, οι παραλίες αντιμετωπίζονται ως εμπόρευμα και η ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών σε αυτές είναι περίπου αδύνατη».

* * *

Καλά όλα αυτά, αλλά νομίζουμε ότι είναι χρήσιμο να θυμίσουμε ότι:

  • Στο συνέδριο της ΕΝΑΕ (Ιούλης 2006) για την τουριστική προοπτική, στην ηγεσία της οποίας βρίσκεται η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΝ, αποφασίστηκε ότι «στρατηγική μας επιλογή, η ανάδειξη της Ελλάδας σε τουριστικό προορισμό με ισχυρή ταυτότητα, (...) με τη διαμόρφωση υγιούς ανταγωνιστικού οικονομικού περιβάλλοντος με την απλοποίηση των διαδικασιών, την πάταξη της γραφειοκρατίας και την ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών».
  • Ο υποψήφιος δήμαρχος Λούτσας του ΣΥΝ, Γ. Γκινοσάτης, πριν τις δημοτικές εκλογές, με καταχώρισή του σε εφημερίδα της περιοχής, βεβαίωνε ότι θα υπάρξουν «επαγγελματικές δραστηριότητες (εστιατόρια, ταβέρνες, καφέ)», μέσα στην παραλία.
  • Δημοτικοί σύμβουλοι του ΣΥΝ στο Δήμο Λουτρακίου, ψήφισαν υπέρ της παράδοσης της παραλίας του δήμου στα ιδιωτικά συμφέροντα - και συγκεκριμένα άναψαν «πράσινο φως» για να στηθούν ομπρέλες κατά μήκος της παραλίας, τις οποίες, ουσιαστικά, θα εκμεταλλεύονται τα καταστήματα, που βρίσκονται σε αυτήν.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ