Τρίτη 5 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σταθερά στο δρόμο του αγώνα, κόντρα στους κυβερνητικούς μονόδρομους

Εξω από τη Διεθνή Εκθεση, το βράδυ του Σαββάτου, το ταξικό κίνημα των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, εξήγγειλε τα μέτρα και τις κατευθύνσεις της δικής του πολιτικής

Την προοπτική του ανυποχώρητου αγώνα, της ρήξης με την αντιλαϊκή πολιτική, της όξυνσης των κινητοποιήσεων και των μορφών πάλης της εργατικής τάξης, διακήρυξαν χιλιάδες εργαζόμενοι απ' όλη την Ελλάδα, που συμμετείχαν στη μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας του ΠΑΜΕ. Εκεί έξω από τη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης, το βράδυ του Σαββάτου, το ταξικό κίνημα των εργαζομένων, των ανέργων, των συνταξιούχων, της νεολαίας, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων εξήγγειλε τα μέτρα και τις κατευθύνσεις της δικής του πολιτικής, κόντρα στις εξαγγελίες που την ίδια ώρα έκανε ο πρωθυπουργός μέσα στη ΔΕΘ, απευθυνόμενος στους βιομηχάνους και τους κυβερνητικούς εκπροσώπους των «παραγωγικών τάξεων».

Εκεί μπροστά στη ΔΕΘ πίσω από τις κλούβες και τον τεράστιο κλοιό που σχημάτισαν εκατοντάδες άνδρες των ΜΑΤ παραταγμένοι σε διπλή σειρά, άνθρωποι κάθε ηλικίας διατράνωσαν την απόφασή τους να βαδίσουν το δρόμο του αγώνα κόντρα στον εκσυγχρονιστικό αυταρχισμό, τους μονόδρομους της παγκοσμιοποίησης και της ανταγωνιστικότητας που προβάλλει η κυβέρνηση, εκτελώντας τις εντολές των βιομηχάνων και της ΕΕ.

Ενωσαν τις γροθιές και γεμάτοι αισιοδοξία πως η τελική νίκη θα είναι δική τους, θα 'ναι της εργατικής τάξης και της νέας γενιάς, προειδοποίησαν όσους ορέγονται να βάλουν χέρι στις κατακτήσεις τους πως η αντίσταση και ο αγώνας για διεύρυνση των δικαιωμάτων τους είναι ο μόνος δρόμος που έχουν να επιλέξουν.

Ηταν όλοι εκεί

Ηταν εκεί οι άνεργοι της Λάρισας που στέκονταν γύρω από το πανό της Επιτροπής Ανέργων Λάρισας και απαιτούσαν «δουλιά με πλήρη δικαιώματα για όλους».

Οι εργαζόμενοι της ΔΕΘ που κατήγγειλαν τη διαδικασία ιδιωτικοποίησης του εθνικού εκθεσιακού φορέα, προβάλλοντας το σύνθημα: «HELEXPO ΔΕΘ πουλιέται σε τιμή ευκαιρίας».

Οι φοιτητές του Ψυχολογικού, του Παιδαγωγικού, της Ιατρικής, του Φυσικού και οι Οικότροφοι των Εστιών που απαιτούσαν «Μόρφωση - ειδίκευση - δουλιά για όλους».

Οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ, του ΤΕΒΕ, του ΤΣΑ, του ΝΑΤ, των ΕΛΤΑ που διαδήλωναν το μεγάλο ΟΧΙ στην ΟΝΕ και την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και απαιτούσαν «Κάτω τα χέρια από την κοινωνική ασφάλιση».

Ηταν εκεί οι οικοδόμοι, οι εργαζόμενοι του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης, οι ξενοδοχοϋπάλληλοι, οι εμποροϋπάλληλοι.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ολοι στη ΔΕΘ με το ΠΑΜΕ(2006-09-09 00:00:00.0)
Αδιαπραγμάτευτα τα αιτήματά τους(2006-04-07 00:00:00.0)
Με τα πανό και τις σημαίες υψωμένες στα χέρια(2003-09-09 00:00:00.0)
Να μην παγιδευτεί κανένας(2003-09-05 00:00:00.0)
Χρειάζονται ριζικές αλλαγές - αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ(2003-06-12 00:00:00.0)
Στη ΔΕΘ(2002-08-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ