Τρίτη 5 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Απίθανο θράσος, απύθμενο ψεύδος!

Τελικά, εκείνος που... υπονομεύει με συκοφαντίες τον καλό μας πρωθυπουργό στα μάτια του ελληνικού λαού, είναι η... ΚΟΜΙΣΙΟΝ! Είναι οι τεχνικές υπηρεσίες της Κομισιόν, οι υπηρεσίες σύμπασας της ΕΕ, που έχουν βαλθεί να πλήξουν την καλή μας κυβέρνηση, λέγοντας αστήρικτα (!) «ψεύδη», όπως ότι ο ελληνικός λαός ζει στη φτώχεια, αν και οι... πάντες γνωρίζουν πως οι Ελληνες... ευημερούν! Ακούς εκεί να λέει η Κομισιόν πως το 25% του ελληνικού πληθυσμού «πεινάει» (στοιχεία Ευρωστάτ), όταν ολόκληρος πρωθυπουργός διαβεβαιώνει ότι «δεν υπάρχει πρόβλημα πείνας στη χώρα» και πως τέτοιες καταγγελίες κινούνται εκτός «λογικού και νοητικού» περιεχομένου!!!

Ομολογούμε ότι από το δικό μας το μυαλό δεν είχε περάσει η ελάχιστη σκέψη για τούτο το σατανικό, το... αντικυβερνητικό σχέδιο εκ μέρους του Διευθυντηρίου. Και αν δεν ήταν ο ίδιος ο κ. Σημίτης να μας ανοίξει τα μάτια, θα παραμέναμε σε κατάσταση πλάνης. Ευτυχώς, όμως, με τις απαντήσεις που έδωσε στη συνέντευξη Τύπου στη Θεσσαλονίκη, έβαλε τον κάθε κατεργάρη στον πάγκο του: Δεν υπάρχει φτώχεια στην Ελλάδα (!), δεν μπορούν να κάνουν συλλαλητήρια κάποιοι αλιτήριοι (σσ: αυτό συγκρατήθηκε ο κ. Σημίτης και δεν το είπε) και να ισχυρίζονται ότι «δήθεν» (!) ο λαός δεν έχει λεφτά για να ζήσει! Αυτά ήταν τα σταράτα λόγια του πρωθυπουργού...

Τώρα θα δούμε, λοιπόν: Θα ξανατολμήσει άραγε η στατιστική υπηρεσία της ΚΟΜΙΣΙΟΝ να ξαναπεί ότι στην Ελλάδα, το 17% τουλάχιστον των εργαζόμενων ζει κάτω από τα επίπεδα της φτώχειας (έκθεση Ευρωστάτ, 2/8/2000); Θα ξανατολμήσει να ομολογήσει «ανύπαρκτα» - κατά τον κ. Σημίτη - πράγματα, όπως ότι από τις 13 πιο υποβαθμισμένες περιφέρειες της Ευρώπης οι 7 (στοιχεία Ευρωστάτ) ανήκουν στην Ελλάδα; Με δυο λόγια θα τολμήσει η πραγματικότητα να συνεχίσει να διαψεύδει τον κ. Σημίτη ή θα προσαρμοστεί στις υποδείξεις του «εκσυγχρονιστικού» ψεύδους;..

Πραγματικά χρειάζεται απύθμενο θράσος για να πεις τέτοια απίθανα ψεύδη, όπως έπραξε ο κ. Σημίτης. Αλλά ο άνθρωπος το διαθέτει αυτό το θράσος. Ετσι αμφισβήτησε ενώπιον του ελληνικού λαού όλα όσα ζει αυτός ο λαός στο πετσί του! Αμφισβήτησε τις δραματικές συνέπειες που έχει επιφέρει η πολιτική του, την ώρα που οι συνέπειες αυτές δεν κρύβονται με τίποτα, την ώρα που τις συνέπειες αυτές τις αναγνωρίζουν ακόμα και τα ίδια τα «αφεντικά» των Βρυξελλών!

Φυσικά, είχε τους λόγους του που εμφανίστηκε τόσο απρεπής έναντι της αλήθειας. Βλέπετε, πριν φτάσει κάποιος να πει ότι «δεν μπορεί να γίνονται συλλαλητήρια» (!), πριν φτάσει στο σημείο να «απαγορέψει» τις λαϊκές αντιδράσεις, όπως προκλητικά έπραξε ο κ. Σημίτης, προηγουμένως θα πρέπει να έχει αρκούντως «γκεμπελίσει». Θα πρέπει, δηλαδή, να έχει παρουσιάσει τα λαϊκά στρώματα σαν «εύπορα» (!), που αν διαμαρτύρονται το κάνουν είτε από «καπρίτσιο» (!), είτε για «συντεχνιακούς» λόγους... Αν, δε, είναι έτσι τα πράγματα, αν το λαϊκό κίνημα είναι ένα απάνθισμα από «αγνώμονες» και από άτομα «άπληστα» (!), όπως λέει ο κ. Σημίτης, αν δεν τους αρκεί ότι η κυβέρνηση τους προσφέρει «όλα τα ελέη», αλλά θέλουν κι άλλα «προνόμια», ε, τότε ο κ. Σημίτης έχει κάθε δικαίωμα να «συγκρουστεί» μαζί τους, όπως διακήρυξε στη Θεσσαλονίκη.

Γι' αυτό είπε όλα αυτά τα ψεύδη ο κ. Σημίτης. Γι' αυτό συκοφάντησε το λαϊκό κίνημα. Γιατί θέλει να προετοιμάσει το έδαφος για να συγκρουστεί με τον... «φαταούλα» λαό! Κι όλα δείχνουν πως, αν ο λαός αφήσει τον κ. Σημίτη να ασελγεί ατιμωρητί κατά της ζωής του, αν καταφέρουν να τον παροπλίσουν οι «Δούρειοι Ιπποι» του κ. Σημίτη στο συνδικαλιστικό κίνημα, τότε θα χάσει πολλά περισσότερα από ό,τι μέχρι σήμερα. Ας μην τους κάνουμε αυτή τη χάρη...


Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ