Τρίτη 5 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δ. ΤΣΟΒΟΛΑΣ
Πολυτέλεια η αντιπαράθεση στην ΕΕ!

Το ΚΚΕ «μπορεί να αντιπαρατίθεται στην ενσωμάτωση της χώρας στο κεκτημένο των Βρυξελλών, είναι όμως γεγονός ότι η συγκυρία δεν επιτρέπει την πολυτέλεια δευτερευουσών(!) αντιθέσεων». Αυτό ανέφερε ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ Δ. Τσοβόλας στην ομιλία που έκανε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το πρωί σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Οπως είναι ήδη γνωστό, το ΔΗΚΚΙ βρίσκεται σε προσυνεδριακές διαδικασίες, ενόψει του πρώτου τακτικού συνεδρίου που θα κάνει στις αρχές Δεκέμβρη.

Σύμφωνα με τον Δ. Τσοβόλα, το ΔΗΚΚΙ θα θέσει ως στόχο του «τη συγκρότηση, ενός δυναμικού ριζοσπαστικού κοινωνικού ρεύματος, που στη δυναμική του εξέλιξη και κάτω από ορισμένες προϋποθέσεις μπορεί και να αποτελέσει κάποια στιγμή, στο ορατό μέλλον, πλειοψηφικό πολιτικό ρεύμα». Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ πρόσθεσε ότι «η σωστή επιλογή των πολιτικοκοινωνικών συμμαχιών είναι η "λυδία λίθος" για τη σύγχρονη Δημοκρατική Κοινωνική Αριστερά, που δε βολεύεται ούτε στα "περασμένα μεγαλεία", ούτε στις "αυταπόδεικτες αλήθειες", ούτε στο ρόλο του μονίμως καταγγέλλοντα, αλλά θα αποτελεί χειροπιαστή, σύγχρονη και πειστική εναλλακτική πρόταση εξουσίας». Αλλωστε «η συνεργασία των δυνάμεων της Αριστεράς, στη χώρα μας, στην Ευρώπη και παντού είναι "μονόδρομος" απέναντι στο "μονόδρομο" του νεοφιλελευθερισμού».

Χαρακτήρισε το ΠΑΣΟΚ «αντίπαλη ιδεολογικά και πολιτικά, σ' αυτή τη συγκυρία, πολιτική δύναμη», γιατί όπως είπε: «Με ευθύνη της συλλογικής ηγετικής ομάδας έχει μετεξελιχθεί οριστικά και αμετάκλητα σε νεοφιλελεύθερο, συντηρητικό κόμμα που υπηρετεί τα συμφέροντα της παγκόσμιας και της ντόπιας άρχουσας οικονομικής τάξης». Στο ίδιο μήκος κύματος ο λόγος του και για τη ΝΔ, που, όπως είπε, «είναι αντίπαλος πολιτικός φορέας, που συναγωνίζεται με το ΠΑΣΟΚ ως προς τη διαχείριση των συμφερόντων των οικονομικά ισχυρών».

Για το ΣΥΝ, πιστεύει ότι «στεγάζει πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις που αντιστρατεύονται τον δήθεν εκσυγχρονισμό». Ενώ έκανε, συγχρόνως, λόγο και «για άλλες πολιτικές δυνάμεις αριστερές που δεν εκπροσωπούνται στη Βουλή ΑΚΟΑ, ΝΑΡ κ.ά.» και ανέφερε ότι «όλες αυτές οι πολιτικές δυνάμεις, με όσες διαφορές και αν έχουν, όσο και αν συγκρούστηκαν στο παρελθόν, οφείλουν να συναντηθούν και να συστρατευτούν σε νέα πεδία αγώνων».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ