Τρίτη 5 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Καθησυχαστικός» ο υπουργός Εργασίας

«Μην ανησυχείτε». Αυτή τη «συμβουλή» έδωσε ο υπουργός Εργασίας Α. Γιαννίτσης στην αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ που συναντήθηκε μαζί του, αμέσως μετά τη λήξη της συγκέντρωσης προκειμένου να του επιδώσει το ψήφισμα διαμαρτυρίας των χιλιάδων εργαζομένων που συγκεντρώθηκαν στη Θεσσαλονίκη.

«Η καρδιά της εργατικής τάξης χτυπά στο δρόμο του αγώνα και όχι στα τραπέζια του διαλόγου», ανέφερε ο Θ. Κυριακίδης, Γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης και στέλεχος του ΠΑΜΕ, μεταφέροντας και προς τους δημοσιογράφους, το τελεσίγραφο που έδωσαν στον εκπρόσωπο της κυβέρνησης.

«Εκφράζοντας τα αιτήματά μας, τους κεντρικούς άξονες των διεκδικήσεών μας και την αποφασιστικότητά μας πως δεν πρόκειται να μπούμε στη λογική του "σφάξε με αγαμ' να αγιάσω", δεν πρόκειται να κάνουμε ούτε ένα βήμα πίσω από τα κυρίαρχα εργασιακά μας δικαιώματα, επιδώσαμε το ψήφισμα στον υπουργό Εργασίας. Δεν τρέφουμε αυταπάτες. Γνωρίζουμε τα παιχνίδια τους. Και ξέρουμε πως το γεγονός ότι δέχτηκαν την αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ, είναι αποτέλεσμα της μεγάλης συγκέντρωσης που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή χιλιάδων εργαζομένων. Εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα», δήλωσε ο Σπύρος Ράλλης, ΓΓ της ΠΟΕΕΠ.

Με το ψήφισμα που επιδόθηκε στον υπουργό Εργασίας, και εγκρίθηκε ομόφωνα από τους εργαζόμενους, απαιτείται να μην εφαρμοστεί καμία απολύτως αντεργατική αλλαγή στις εργασιακές σχέσεις, να αποσύρει τα αντεργατικά της μέτρα η κυβέρνηση και να αποχωρήσει η ΓΣΕΕ από τους κάθε είδους στημένους «διαλόγους».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ