Τρίτη 5 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ
Αταλάντευτος ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός...

Απολογούμενος απέναντι σε όσους κατηγορούν την Εκκλησία για αντιευρωπαϊκό προσανατολισμό, εμφανίστηκε την Κυριακή ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, ο οποίος παράλληλα απαντώντας στις δηλώσεις του πρωθυπουργού μίλησε για συκοφαντίες σε βάρος της Εκκλησίας. Στο μεταξύ συνεδριάζει σήμερα στην Αθήνα η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος υπό τη νέα της σύνθεση, την οποία ελέγχει απόλυτα ο αρχιεπίσκοπος.

Κατά το κυριακάτικο κήρυγμά του από τον Αγιο Δημήτριο Ψυχικού, ο αρχιεπίσκοπος επανέλαβε, προκειμένου να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις, τη θέση ότι η Εκκλησία τάσσεται υπέρ της Ευρωπαϊκής Ενωσης. «Λένε, είπε, ότι τάχα η Εκκλησία μας έχει αντιευρωπαϊκό προσανατολισμό και στέκεται αντίθετη στην προσπάθεια που γίνεται από τις κυβερνήσεις μας για να εξευρωπαϊστούμε. Ομως ο αρχιεπίσκοπος και η Ιερά Σύνοδος διακήρυξαν ότι έχει αταλάντευτο ευρωπαϊκό προσανατολισμό. Ευρώπη χωρίς Ελλάδα δεν είναι Ευρώπη και δεν μπορεί να υπάρξει Ευρώπη χωρίς την Ελλάδα». Με αφορμή τις δηλώσεις του πρωθυπουργού από τη ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη ο αρχιεπίσκοπος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «χρησιμοποιεί ανακρίβειες και υπονοούμενα, προκειμένου να αποπροσανατολίσει τους πολίτες από τα πραγματικά τους προβλήματα».

Στη σημερινή συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου ανάμεσα στα θέματα που θα απασχολήσουν τους ιεράρχες, πέρα από το τρέχον ζήτημα του «Δημοψηφίσματος» για τις ταυτότητες, είναι το μάθημα των Θρησκευτικών, η αξιοποίηση της περιουσίας της Εκκλησίας, αλλά και το ζήτημα των παλαιοημερολογιτών. Δεν αποκλείεται να οριστεί και ο νέος εκπρόσωπος Τύπου της Εκκλησίας, με πιθανότερο αντικαταστάτη του μητροπολίτη Πειραιά Καλλίνικου, τον Σπάρτης και Μονεμβασιάς Ευστάθιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ