Τρίτη 5 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Είμαι εδώ γιατί...

Ανάμεσα στους χιλιάδες διαδηλωτές, ο «Ρ» απευθύνθηκε τυχαία σε ορισμένους προσπαθώντας να μάθει και να αναδείξει, το «γιατί είμαι εδώ» του καθένα. Οι απαντήσεις πολλές και διαφορετικές, με μία όμως αφετηρία. Την απόφαση να μην παραδώσουν κεκτημένα δικαιώματα, να μη συναινέσουν στην ανατροπή των εργασιακών δικαιωμάτων μέσα από τη συμμετοχή σε στημένους «κοινωνικούς διαλόγους».

Γιώργος Καμπούρης από το Ν. Πετρίτσι Σερρών: «Για να πω ΟΧΙ στη μεγάλη και παρατεταμένη λιτότητα που εξαγγέλλει εκ νέου ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ».

Γιάννης Τονικίδης από το Νευροκόπι Δράμας: «Γιατί τα προβλήματα μόνο με αγώνα λύνονται. Και έτσι θα συνεχίσουμε. Ενωμένοι και αποφασισμένοι, συνταξιούχοι, αγρότες, εργάτες».

Ευδοκία Μακαντάνα από την Αθήνα: «Οι εργαζόμενες γυναίκες είμαστε εδώ για να υποστηρίξουμε τα δικαιώματά μας στην εργασία. Να εναντιωθούμε στην προσπάθειά τους να μας πάρουν πίσω αυτά που έχουμε κατακτήσει με αγώνες τα τελευταία 100 χρόνια».

Παναγιώτης Παναγιωτίδης από τη Λάρισα: «Γιατί μόνο με τον αγώνα μας θα σπάσουμε τη λογική της παντοδυναμίας που θέλουν να περάσουν. Οτι δηλ., οι ΗΠΑ, η κυβέρνηση και η ΕΕ θα μπορούν να κάνουν ότι θέλουν. Ε δεν πάει άλλο. Δε χαρίζουμε ότι έχουμε κατακτήσει με αγώνες. Προχωράμε παραπέρα για νέες κατακτήσεις».

Ναούμ Τσιαούσης από τη Σιάτιστα: «Για να διαδηλώσουμε ενάντια στα μέτρα που θέλει να πάρει η κυβέρνηση σε συνεργασία με την πουλημένη ΓΣΕΕ. Για να πούμε όχι στο «διάλογο» για την κατάργηση του 8ωρου, της ασφάλισης και όσων έχουν κατακτηθεί με αγώνες».

Κώστας Μωυσίδης: «Γιατί είναι γνωστό σ' όλους στη Θεσσαλονίκη ότι αυτή τη στιγμή η ΔΕΘ, ανεξάρτητα από το πώς την έχουν ονομάσει οι «εκσυγχρονιστές», ξεπουλιέται. Οι εργαζόμενοι βρισκόμαστε στο δρόμο και αυτοί γιορτάζουν λένε τα 75 χρόνια της Εκθεσης. Γιορτάζουν το θάνατο του μοναδικού εθνικού εκθεσιακού φορέα. Ομως εμείς είμαστε εδώ μαζί με όλους τους άλλους εργαζόμενους και αγωνιζόμαστε κόντρα στα σχέδιά τους».

Και μια γυναίκα από τη Λάρισα , πτυχιούχος και άνεργη επί ένα χρόνο: «Γιατί τα συμφέροντα τα δικά μου δεν ταυτίζονται με τα συμφέροντα αυτών που θα παρακαθίσουν στο επίσημο δείπνο. Εγώ δεν έχω άλλη επιλογή από το συλλαλητήριο και τον αγώνα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ