Τρίτη 25 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΘΗΝΑΣ
Δίνουμε το σύνθημα της λαϊκής αντεπίθεσης

Να συμμετέχουν μαζικά στο συλλαλητήριο και την πορεία διαμαρτυρίας, που οργανώνεται την ερχόμενη Τετάρτη 3 Δεκέμβρη, ώρα 7 μ.μ., στο Πεδίον του Αρεως, καλεί τον αθηναϊκό λαό, όλους τους εργαζόμενους, το ΚΚΕ, για να στείλουν δυναμικό μήνυμα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική

Μπορεί να μπει φρένο στην κυβερνητική ληστεία των εισοδημάτων, στη μεγάλη επίθεση που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση του Μάαστριχτ σε βάρος των εργαζομένων και της χώρας. Μπορεί να ανατραπεί αυτή η πολιτική της επίθεσης στα εισοδήματα, στα εργασιακά και κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων με τη ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ, όπως σαλπίζει το ΚΚΕ με τη μεγάλη παναθηναϊκή συγκέντρωση - διαδήλωση των κομμουνιστών, των εργαζομένων, όλου του λαού της Αθήνας, που οργανώνει η ΕΠ της ΚΟΑ του ΚΚΕ την Τετάρτη 3 Δεκέμβρη, ώρα 7 το απόγευμα, στο Πεδίον του Αρεως.

Το ΚΚΕ στέλνει το μήνυμα: Υπάρχει τρόπος και μπορούμε να αλλάξουμε την πορεία των πραγμάτων. Εφτασε η στιγμή να βροντοφωνάξουμε όλοι μαζί: Ως εδώ και μη παρέκει! Εμπρός στο δρόμο της λαϊκής αντεπίθεσης! Για να στείλουμε δυνατό μήνυμα οργής και αποφασιστικότητας στην κυβέρνηση και την ολιγαρχία! Μ' αυτήν τη βεβαιότητα, οι κομμουνιστές, οι φίλοι και οπαδοί του Κόμματος, όλοι οι νέοι και νέες, οι συνταξιούχοι και οι αγωνιστές των λαϊκών αγώνων έχουν ξαμοληθεί, σε γειτονιές και εργοστάσια, στους δρόμους και τις πλατείες, για να ενημερώσουν το λαό της Αθήνας, για να πάρει μαζικά μέρος στη μεγάλη διαδήλωση για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους, ενάντια στις πολιτικές που τους ληστεύουν και κατεδαφίζουν τα εργασιακά και ασφαλιστικά τους δικαιώματα.

"Δεν πάει άλλο"

Με ανακοίνωσή της, η ΚΟΑ του ΚΚΕ, απευθυνόμενη στους εργαζόμενους, στο λαό της Αθήνας, τονίζει:

Εργάτη, εργάτρια, νέα και νέε, συνταξιούχε, άνεργε, επαγγελματοβιοτέχνη, κάθε μέρα διαπιστώνεις ότι τα πράγματα γίνονται όλο και χειρότερα για σένα. Μέρα τη μέρα, όλο και πιο πολύ σε πνίγει η αγανάκτηση με αυτά που ζεις, με αυτά που βλέπεις να έρχονται. Ομως, η υπομονή έχει τα όριά της! Ο ένοχος είναι γνωστός: Για την ανεργία που σε κυκλώνει από παντού, για την ακρίβεια και τους χαμηλούς μισθούς, για τις συντάξεις ντροπής, για τους δρόμους τους κλειστούς στη μόρφωση των παιδιών σου, για την ανύπαρκτη δημόσια υγεία. Είναι γνωστός ο ένοχος για τη ληστρική φορολογία σε βάρος των εργαζομένων, για τα αλλεπάλληλα χτυπήματα στις κατακτήσεις και τα δικαιώματά τους, στο 8ωρο, στην ασφάλιση, στις συντάξεις, για τον αυταρχισμό και τόσα άλλα: Είναι η πολιτική της μεγάλης, χωρίς ημερομηνία λήξης, ληστείας, που γίνεται σε βάρος σου, σε βάρος όλου του λαού. Είναι η μεγάλη επίθεση που έχει εξαπολύσει στο παρόν και το μέλλον μας η κυβέρνηση του Μάαστριχτ και της ολιγαρχίας...

Καθώς η κυβέρνηση δεν αφήνει τίποτα όρθιο από τα δικαιώματα του λαού, για να αυξάνουν τα άνομα κέρδη τους οι βιομήχανοι και οι εφοπλιστές, οι τραπεζίτες και, γενικότερα, η ολιγαρχία, όλοι αυτοί και οι πολυεθνικές έχουν αποθρασυνθεί και έχουν εξαπολύσει την κυβέρνηση, τα κόμματά τους, όλους τους μηχανισμούς τους για να κατασπαράξουν τους εργαζόμενους. Θέλουν να πισωγυρίσουν το λαό δεκαετίες, να τον καταδικάσουν στη φτώχεια και την εξαθλίωση. Μας θέλουν σύγχρονους δούλους, να δουλεύουμε όσο, όποτε και όπως θέλουν, με το μισθό που θέλουν, χωρίς κοινωνική ασφάλιση, χωρίς κανένα δικαίωμα!

Η κατάσταση, πραγματικά, δεν πάει άλλο, όπως υπογραμμίζει η ανακοίνωση της ΚΟΑ, που μοιράζεται στους εργαζόμενους για να τους καλέσει όλους, ανεξάρτητα από ποιο κόμμα ψηφίζουν έως τώρα, να δείξουν τη δύναμή τους, να μιλήσουν τη μόνη γλώσσα που καταλαβαίνει η πλουτοκρατία και οι υπηρέτες της. Ηρθε η στιγμή να νιώσουν τη δύναμή μας, τη δύναμη της λαϊκής ενότητας, του λαϊκού αγώνα.

Ο λαός μπορεί να βάλει φρένο

Το ΚΚΕ, που δε φοβήθηκε ποτέ να πει την αλήθεια, βροντοφωνάζει ότι οι εργαζόμενοι, όλος ο λαός μπορεί να τα βάλει με την ολιγαρχία, να σταματήσει την καταστροφική πορεία, γιατί παντοδύναμος είναι μόνον ο λαός, όταν είναι αποφασισμένος να διεκδικήσει και να κατακτήσει το δίκιο του. Κι αυτό το ξέρουν και το φοβάται η κυβέρνηση και η ολιγαρχία. Γι' αυτό, με χίλιους δυο τρόπους, με ψέματα και ΜΑΤ, με αντικομμουνισμό, προσπαθούν να παρασύρουν το λαό σε συναινέσεις, για να υποκύψει και να παραδοθεί. Αυτό το ρόλο παίζουν ο σκηνοθετημένος "κοινωνικός διάλογος" και οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες, που τις βάζουν να υπογράφουν "Σύμφωνα" σε βάρος των εργαζομένων. για να υποκύψουν και να παραδοθούν. Αλλά, είναι γνωστό πως, ό,τι κατάκτησαν οι εργαζόμενοι και ο λαός τα κέρδισαν με πολύχρονους αγώνες και δεν τους τα χάρισε κανένας. Ετσι, και τώρα, με τον αγώνα του ο λαός μπορεί να βάλει φρένο στον κατήφορο, να σπάσει το κλίμα του συμβιβασμού, της μοιρολατρείας, της τρομοκρατίας, να δώσει περήφανη και απάντηση στην κυβέρνηση και την ολιγαρχία. Και να στείλει αισιόδοξο μήνυμα πάλης σε όλους τους εργαζόμενους, σε όλη την Ελλάδα.

Το ΚΚΕ, με τη μεγάλη συγκέντρωση - διαδήλωση και πορεία, που οργανώνει την ερχόμενη Τετάρτη 3 Δεκέμβρη, δίνει το σύνθημα της ΛΑΪΚΗΣ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗΣ. Μπορούμε να τους βάλουμε φρένο και πρέπει να το κάνουμε τώρα, υπογραμμίζει. Μπορούμε να συγκρουστούμε αποφασιστικά με την εξουσία και την πολιτική των μονοπωλίων και πρέπει να αρχίσουμε από τώρα! Ο λαός, οι εργάτες και οι εργάτριες έχουν ανάγκη από όραμα, για να δώσουν νόημα, σκοπό, αποτελεσματικότητα στην πάλη τους. Το ΚΚΕ παλεύει για τα καθημερινά προβλήματα, για να ανοίξουμε το δρόμο για φιλολαϊκές εξελίξεις. Ταυτόχρονα, με ισχυρούς ταξικούς αγώνες, με λαϊκή συσπείρωση και με ισχυρό ΚΚΕ, μπορούμε να οικοδομήσουμε το Αντιιμπεριαλιστικό Αντιμονοπωλιακό Δημοκρατικό Μέτωπο Πάλης, ανοίγοντας το δρόμο της σύγκρουσης με τον ιμπεριαλισμό και τα μονοπώλια με προοπτική το σοσιαλισμό.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εμπιστοσύνη στη «Λαϊκή Συσπείρωση» για να μπει τέρμα σ' αυτή την πολιτική(2010-10-19 00:00:00.0)
Λαϊκή οργάνωση και αντεπίθεση(2010-08-29 00:00:00.0)
Απέλυσαν εργαζόμενη που αρνήθηκε μείωση μισθού(2010-06-12 00:00:00.0)
Να βγει ισχυρή η συσπείρωση των αγωνιστικών ψηφοδελτίων(2006-04-12 00:00:00.0)
Ερχεται να δώσει συνέχεια στο ρεσιτάλ της κοροϊδίας(2001-09-13 00:00:00.0)
Το κίνημα μπορεί να επιβάλλει άλλη πορεία(1999-05-26 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ