Τρίτη 5 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Κολοκύθια τούμπανα

«Ο νέος Κώδικας εισάγει νέα κουλτούρα, είναι εργαλείο διαπαιδαγώγησης. Είναι πηγή πλούτου και ευημερίας - υπολογίστε τι κοστίζει κάθε χρόνο η αποκατάσταση των ζημιών που προκαλούνται από την τροχαία ασυδοσία. Και είναι σύστημα σεβασμού της ανθρώπινης ζωής - ημών και των άλλων. Με την επιμονή του σ' ένα μέτρο "αντιλαϊκό" ο Μιχάλης Λιάπης ανεβαίνει στη σκηνή για ένα ρόλο που οι θεατές από παράδοση υποτιμούν και δύσκολα θα "μπιζάρουν". Αλλά είναι το πιο φιλολαϊκό μέτρο και ο πιο σημαντικός ρόλος για υπουργό σε μια χώρα που, όταν δε χαζεύει στην τηλεόραση, μαζεύει πτώματα και ακρωτηριασμένους στους δρόμους» (ο Γιώργος Λακόπουλος στον «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ»).

Απλά εισπράττουν

«Μετρήσαμε 102 παρεμβάσεις που αφορούν αποκλειστικά αυξήσεις προστίμων. Ο "νέος" ΚΟΚ, δηλαδή, είναι στην πραγματικότητα καθαρά εισπρακτικός και μάλιστα ρατσιστικά εισπρακτικός: το πρόστιμο μειώνεται στο 50% εάν καταβληθεί εντός 10 ημερών, διάταξη που ευνοεί όσους έχουν χρήματα, δηλαδή όσους έχουν ακριβά αυτοκίνητα, δηλαδή όσους δημιουργούν τα περισσότερα θανατηφόρα ατυχήματα!» (ο Ι. Στ. Παπαδόπουλος στην «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).

39 νεκροί στα αζήτητα

«Αρα οι κατηγορούμενοι είναι κατ' ουσίαν αθώοι πολίτες που το πολύ πολύ υπέπεσαν σε τυπικές αμέλειες, είχαν την ατυχία ο σεισμός να περάσει από το κτίριο που ανήγειραν και διασύρθηκαν άδικα για να ικανοποιηθεί ο ερεθισμένος όχλος, οι μαινόμενοι τηλεδικαστές και η πρωθυπουργική δήλωση (...) χαμένοι δεν είναι μόνον οι τυχόν άδικα διασυρθέντες. Είμαστε όλοι εμείς οι πολίτες που έπρεπε να περιμένουμε οκτώ χρόνια για να το μάθουμε. Οσοι, δηλαδή, ενδιαφέρονται ακόμα για ένα ξεχασμένο πλέον γεγονός» (για την υπόθεση «Ρικομέξ» ο Κ. Παπανικολάου στην «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ»).


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ