Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 3 Ιούνη 2007 - αριθ. φύλλου: 9791

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
Να καταδικαστεί η πολιτική επιδείνωσης των περιβαλλοντικών προβλημάτων

Οι επικείμενες εκλογές αποτελούν μια ακόμη ευκαιρία να δώσουν οι εργάτες, τα λαϊκά στρώματα, η νεολαία, το δικό τους μήνυμα σε κάθε λογής διαχειριστές της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης, που συμβάλλουν ενεργητικά ή παθητικά στην επιδείνωση των περιβαλλοντικών προβλημάτων, τονίζεται σε ανακοίνωση του Τμήματος Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Περιβάλλοντος της ΚΕ του ΚΚΕ.


ΣΕΛ.  10   -   11

Να απαντήσουμε με ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΕ ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και ισχυροποίηση του ΚΚΕ
  • Νέα αντεργατικά μέτρα ετοιμάζονται για μετά τις εκλογές, όπως: Αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, με παράλληλη μείωση του ύψους των συντάξεων. Αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών για τους εργαζόμενους. «Μαχαίρι» στις κατηγορίες των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων. Μείωση των μισθών και του μεροκάματου για τους νέους εργαζόμενους. Νέες μειώσεις των εργοδοτικών και ασφαλιστικών εισφορών και «απελευθέρωση» του «δικαιώματος» των επιχειρήσεων στις απολύσεις. Παραπέρα συρρίκνωση των κοινωνικών παροχών με ταυτόχρονη αύξηση της φορολογίας.
  • Με τα σημερινά δεδομένα, το ταυτόχρονο χτύπημα και στη ΝΔ και στο ΠΑΣΟΚ, σε συνδυασμό με την ισχυροποίηση του ΚΚΕ, θα συμβάλει για να γίνει ένα πρώτο αποτελεσματικό βήμα του λαϊκού κινήματος για να αντεπιτεθεί διεκδικώντας αποτροπή και παρεμπόδιση αυτών των νέων μέτρων, κάποια ανακούφιση στα πιεστικά του προβλήματα. Οι εκλογές αφορούν ιδιαίτερα τις νέες ηλικίες, τα σημερινά παιδιά, αφού αυτά τα αντιλαϊκά μέτρα έχουν κύριο στόχο αυτούς που είναι κάτω των 40 χρόνων.

ΣΕΛ.  3,    6   -   7


ΚΟ ΑΘΗΝΑΣ - ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Σήμερα στις 11 π.μ. η συγκέντρωση και η συναυλία στο Τατόι

Συγκέντρωση και συναυλία στο Τατόι, για την απόδοση του κτήματος στο λαό, πραγματοποιούν σήμερα Κυριακή στις 11.00 π.μ., οι Κομματικές Οργανώσεις Αθήνας και Αττικής του ΚΚΕ.ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΩΝ ΠΑΡΑΛΙΩΝ
Οι συνυπεύθυνοι που εμφανίζονται ως... αγωνιστές

Βήμα βήμα τα έργα και οι ημέρες εκείνων που τώρα χύνουν προεκλογικά κροκοδείλια δάκρυα για τη σωτηρία των παραλιών.


ΣΕΛ.  16   -   17
ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
Συνεχίζεται ο «πόλεμος των έξι ημερών»

Ο παλαιστινιακός λαός ακόμα διεκδικεί το δικαίωμά του για ελεύθερη πατρίδα.


ΣΕΛ.  23


Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org