Τρίτη 5 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΒΟΛΟ
Το ΚΚΕ πείθει

Σε μια δυναμική συγκέντρωση στην παραλία του Βόλου μίλησε, το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, η Αλέκα Παπαρήγα. Κι ήταν φανερό από την προσοχή που έδειχναν οι παρευρισκόμενοι στα λόγια της ότι ο πολιτικός λόγος του ΚΚΕ, μπροστά στην επικείμενη εκλογική μάχη, προκαλεί το ενδιαφέρον και πείθει. Την προσήλωση των συγκεντρωμένων στο βήμα διέκοπταν τα χειροκροτήματα και τα συνθήματα που φώναζαν οι νεολαίοι της ΚΝΕ, οι οποίοι, κυματίζοντας τις κόκκινες σημαίες, δημιουργούσαν κλίμα ενθουσιασμού και αγωνιστικής αισιοδοξίας.

Η Αλέκα Παπαρήγα υπογράμμισε ότι στις ερχόμενες εκλογές ο λαός μπορεί και πρέπει να επιφέρει διπλό και ενιαίο χτύπημα σε ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και, ταυτόχρονα, να ενισχύσει το ΚΚΕ. Κι αυτό - τόνισε - θα είναι το νέο ποιοτικό στοιχείο των εξελίξεων, που θα δημιουργήσει δυνατότητες και θα προσφέρει ελπίδες. Κάθε άλλη εξέλιξη - συμπλήρωσε - περικλείει νέα εμπόδια, νέες δυσκολίες, προσθέτει αναχώματα που δυσκολεύουν τη διέξοδο.

Αναφερόμενη στην πρόταση συσπείρωσης και συμμαχίας για ριζική ανατροπή του συσχετισμού προς όφελος της λαϊκής εξουσίας, που προβάλλει το ΚΚΕ, επισήμανε ότι αυτή είναι μια από τις βασικές διαφορές του με το ΣΥΝ και το ΛΑΟΣ, που αποφεύγουν να μιλήσουν για την κυβερνητική τους πρόταση και, όταν τους ξεφεύγει, ομολογούν ότι βλέπουν τον εαυτό τους ως συμπληρωματική δύναμη των εταίρων της δικομματικής εναλλαγής, ο ΣΥΝ του ΠΑΣΟΚ, ο ΛΑΟΣ και των δυο.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org