Τρίτη 5 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Π. ΕΥΘΥΜΙΟΥ
Αλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε...
  • Απέλπιδη προσπάθεια του εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ να απαντήσει στην Αλ. Παπαρήγα
  • Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ

Οταν η αλήθεια και η πολιτική πραγματικότητα το βρίσκουν κατακέφαλα, το ΠΑΣΟΚ τότε τρέχει κάθιδρο στο τελευταίο του καταφύγιο, στις ιστορικές παραχαράξεις.

Αυτήν την τακτική χρησιμοποίησε και χτες ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Π. Ευθυμίου για να ...απαντήσει στην ευθεία καταγγελία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα ότι το ΠΑΣΟΚ στα φιλικά προς αυτό ΜΜΕ έχει δώσει την κατεύθυνση να προβάλλουν το ΛΑ.Ο.Σ. Οπως υποστήριξε ο Π. Ευθυμίου, «η πολιτική τού "τι Πλαστήρας, τι Παπάγος" έχει ιστορικά λάβει την απάντησή της. Σήμερα, πάντως, τη χώρα κυβερνά η Δεξιά και η ηγεσία του ΚΚΕ όφειλε πρώτη απ' όλους να το γνωρίζει. Τα περί ελέγχου των ΜΜΕ και προβολής του ΛΑ.Ο.Σ. από το ΠΑΣΟΚ είναι σενάριο πολιτικής φαντασίας, έξω από κάθε πραγματικότητα και εξυπηρετεί ορατές πολιτικές σκοπιμότητες της ηγεσίας του ΚΚΕ».

Νωρίτερα, ο Π. Ευθυμίου, μιλώντας στο ραδιόφωνο του «Αλφα», ισχυρίστηκε: «Η κυρία Παπαρήγα έχει μια γραμμή, που την είχαν και οι Γάλλοι κομμουνιστές πριν δεκαπέντε χρόνια. Λέει "ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία είναι το ίδιο". Ετσι λέγανε και οι Γάλλοι κομμουνιστές τότε "και οι δεξιοί και οι σοσιαλιστές στη Γαλλία το ίδιο είναι". Αποτέλεσμα; Αφενός αποδείχτηκε ότι δεν είναι το ίδιο, με τις πολιτικές που ακολουθήθηκαν, αφετέρου, την πλήρωσε το Γαλλικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Θέλω να ελπίζω ότι η κυρία Παπαρήγα, που έχει κάθε δικαίωμα να έχει την πολιτική της άποψη, δε θα διολισθήσει στην πολιτική των Γάλλων κομμουνιστών». Προφανώς στον ίδιο και το κόμμα του θα ήταν αρεστό, το ΚΚΕ να είχε μέτωπο μόνο ενάντια στην κυβέρνηση και όχι συνολικά κατά της δικομματικής εναλλαγής. Ακριβώς επειδή το ΚΚΕ αποκαλύπτει τη στρατηγική σύμπλευση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, το ΠΑΣΟΚ πορεύεται με τη λογική «όποιος δεν είναι μαζί μου είναι εχθρός μου». Το ΠΑΣΟΚ, όπως και η ΝΔ, «καίγεται» για τη διαχείριση της κυβερνητικής εξουσίας, αλλά η πείρα πλέον αποδεικνύει πως είτε με τον ένα είτε με τον άλλο θα συνεχίζεται η ίδια αντιλαϊκή πολιτική. Αλλωστε, οι γαλλικές εκλογές αυτό αποδεικνύουν. Η ανυπαρξία εναλλακτικής διεξόδου για τα λαϊκά συμφέροντα, αφού το Γαλλικό ΚΚ είχε ταχτεί υπέρ της Σεγκολέν για να μην εκλεγεί ο Σαρκοζί, εγκλώβισε μεγάλα τμήματα των εργαζομένων στη δικομματική εναλλαγή.

Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ

Σε σχόλιό του για τα λεγόμενα από τον Π. Ευθυμίου, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει:

«Ενώ το ΚΚΕ μιλάει για τα αυταπόδεικτα, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ απαντάει με συκοφαντίες.

Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ έχουν την ίδια πολιτική κατεύθυνση, τον ίδιο στρατηγικό στόχο. Στο Ασφαλιστικό, το ΠΑΣΟΚ εφάρμοσε τον αντεργατικό "νόμο Σιούφα" που ψήφισε η ΝΔ το 1992. Τώρα η κυβέρνηση της ΝΔ εφαρμόζει τον αντεργατικό "νόμο Ρέππα" που ψήφισε το ΠΑΣΟΚ το 2002. Και οι δύο οδήγησαν τα αποθεματικά στη λεηλασία - τζογάρισμα από χρηματιστές και τραπεζίτες και τώρα συμφωνούν στις αντεργατικές επιδιώξεις πλουτοκρατίας - ΟΟΣΑ - ΕΕ για συντάξεις πείνας μετά τα 67-71 χρόνια.

Και οι δυο υποστηρίζουν την επιδότηση των επιχειρήσεων και όχι των ανέργων. Την ενίσχυση του μεγάλου κεφαλαίου με νέα κίνητρα και φοροαπαλλαγές. Τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις. Την εφαρμογή της νέας ΚΑΠ που ξεκληρίζει τους αγρότες.

Ο κατάλογος είναι ατελείωτος...».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ