Τρίτη 5 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα τερτίπια έχουν κοντά ποδάρια

Παπαγεωργίου Βασίλης

Εγινε τελικά χτες η συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στους ΟΤΑ (ΠΟΕ ΟΤΑ) που μέχρι να γίνει είχε αναβληθεί δύο φορές. Μοναδικό θέμα ήταν η μομφή - με απόφαση της πλειοψηφίας - στον συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ, γραμματέα της Ομοσπονδίας και μέλος της ΔΑΣ ΟΤΑ, Γ. Καταχανά, επειδή αρνείται να υπογράψει το εξώδικο για τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, καθώς οι θέσεις που περιέχει είναι ενάντια στα συμφέροντα των εργαζομένων.

Το αποτέλεσμα της συνεδρίασης επιβεβαίωσε και πάλι το ρόλο του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού. Η ΔΑΣ ΟΤΑ πρότεινε η Εκτελεστική Επιτροπή να ασχοληθεί με τα άμεσα και σοβαρά ζητήματα του κλάδου (απολύσεις εργαζομένων, εξελίξεις στα ΒΑΕ, έναρξη διαπραγματεύσεων για συλλογικές συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου, ένταξη νηπιαγωγείων στους παιδικούς σταθμούς). Ομως η ΠΑΣΚΕ επέμενε και έθεσε σε ψηφοφορία να συζητηθεί το θέμα της μομφής. Την πρότασή της ψήφισαν οι συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ και της ΑΣΚ.

Αμέσως μετά τα μέλη της ΠΑΣΚΕ παραιτήθηκαν από την Εκτελεστική Επιτροπή και είπαν ότι το θέμα της μομφής θα απασχολήσει το επόμενο Γενικό Συμβούλιο! Η τακτική τους είναι ολοφάνερη: Την ώρα που η κυβέρνηση της ΝΔ εντείνει την επίθεσή της στους εργαζόμενους, ο κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός παραλύει τα συνδικαλιστικά όργανα και, ταυτόχρονα, προσπαθεί να εμποδίσει τη δράση των ταξικών δυνάμεων για να διευκολύνει τις κυβερνήσεις του κεφαλαίου στην άσκηση της αντεργατικής τους πολιτικής. Ομως τέτοια τερτίπια έχουν κοντά, πολύ κοντά ποδάρια...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ