Τρίτη 5 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΜΕ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΤΑΞΙΚΗ ΘΕΣΗ

ΣΚΥΤΑΛΟΔΡΟΜΙΑ ΣΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ: «Με νομοθετική πρωτοβουλία του τότε υπουργού Οικονομίας Νικ. Χριστοδουλάκη μειώθηκε δραστικά η απαλλαγή επί των τόκων στεγαστικών δανείων για αγορά πρώτης κατοικίας για όσους έλαβαν δάνειο μέχρι την 1.1.2003 (...) Οι νέοι δανειολήπτες στεγαστικών δανείων χωρίς τη φορολογική αρωγή, διαπιστώνουν πλέον ότι το μηνιαίο κόστος για την εξυπηρέτηση του δανείου τους έχει αυξηθεί κατά 20% περίπου. Ενδεικτικά, για ένα δάνειο 100.000 ευρώ 20ετούς διάρκειας η μηνιαία δόση (με επιτόκιο ΕΚΤ + 1,5%) από 580 ευρώ το Δεκέμβριο του 2005 θα διαμορφωθεί μετά τη νέα αύξηση στα 688 ευρώ. Ιλιγγιώδης είναι όμως η διαφορά των τόκων, που πλέον καλείται να καταβάλει ο δανειολήπτης, οι οποίοι από τα 39,200 ευρώ εκτινάσσονται στα 65,120 ευρώ. Με άλλα λόγια, το κόστος εξυπηρέτησης του συγκεκριμένου δανείου έχει αυξηθεί κατά 66%» (στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).

ΧΑΣΑΠΗΔΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΕ: «Οι επικριτές της κυβέρνησης Μπους και πάλι δεν έκαναν τη διαφορά (...) ελάχιστοι αμφισβήτησαν ανοιχτά τον "πόλεμο κατά της τρομοκρατίας" του Τζορτζ Μπους (...) θέλουν πλέον να αποδείξουν ότι η απαίτησή τους για αποχώρηση των στρατευμάτων από το Ιράκ δεν καταδεικνύει την απροθυμία τους να εμπλακούν σε πόλεμο. "Οι Δημοκρατικοί κάνουν πισωγυρίσματα για να δείξουν ότι δε θα δίσταζαν να εκτοξεύσουν έναν πύραυλο... Από πολλές απόψεις ασπάζονται μια εξωτερική πολιτική ανάλογη με αυτή που ασκεί ο Μπους" υποστηρίζει ο Στιβ Κλέμονς του New America Foundation» (το άρθρο σε «Financial Times» / «ΗΜΕΡΗΣΙΑ»).

ΟΙ ΧΑΜΕΝΟΙ ΤΗΣ «ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ»: «Dell: Οσο κερδίζει τόσο απολύει. Ανακοίνωσε υψηλότερα κέρδη από τα αναμενόμενα και την αμέσως επόμενη στιγμή μείωση του εργατικού της δυναμικού κατά 10%. Η Dell, η δεύτερη μεγαλύτερη κατασκευάστρια προσωπικών ηλεκτρονικών υπολογιστών του κόσμου, εξήγγειλε χθες περισσότερες από 8.800 απολύσεις για τους επόμενους 10 μήνες, παρά το γεγονός ότι τα έσοδά της αυξήθηκαν στο α` τρίμηνο και τα κέρδη της ήταν πολύ καλύτερα από τα προβλεπόμενα» (στην «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org