Τρίτη 5 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ιδια πολιτική, ίδια αντιλαϊκά αποτελέσματα

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ

Σε σχόλιό του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει για την ομιλία του Κ. Καραμανλή στη Θεσσαλονίκη:

«Το "γαλάζιο" κράτος αποδείχτηκε ίδιο με το "πράσινο" κράτος. Και στη δημόσια διοίκηση η κυβέρνηση της ΝΔ εφάρμοσε τους νόμους του ΠΑΣΟΚ, συνέχισε την ίδια πολιτική. Ιδια ήταν και τα αποτελέσματα: Ιδιωτικοποιήσεις, σκάνδαλα, στήριξη της κερδοφορίας του κεφαλαίου, νέα βάρη στο λαό.

Οι "μεγάλες μεταρρυθμίσεις" που εξήγγειλε η ΝΔ για μετά τις εκλογές, η νέα "διοικητική δομή" της χώρας με "ισχυρές αυτοδιοικητικές μονάδες" και η ριζική αλλαγή του εργασιακού καθεστώτος για τους δημόσιους υπαλλήλους, αποτελούν νέα αντιδραστικά μέτρα που απαιτεί το κεφάλαιο και η ΕΕ για να ενισχύσουν την παρέμβαση του κράτους τους, για να επιταχύνουν και να κάνουν πιο αποτελεσματική την αντιλαϊκή πολιτική. Αυτοί είναι στόχοι και του ΠΑΣΟΚ, αποδεικνύοντας ότι τα κόμματα του κεφαλαίου έχουν κοινή στρατηγική.

Οι εργαζόμενοι πρέπει να πουν ΟΧΙ στα νέα αντεργατικά μέτρα που σχεδιάζουν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, αποδυναμώνοντας και τους δύο, ενισχύοντας το ΚΚΕ, δυναμώνοντας την ανυπακοή και τη λαϊκή αντεπίθεση απέναντι στην πλουτοκρατία και στην ΕΕ».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org