Τρίτη 5 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αποδείχτηκε ίδιο το «ΠΡΑΣΙΝΟ» και «ΓΑΛΑΖΙΟ» κράτος...

Οι «μεγάλες μεταρρυθμίσεις» που εξήγγειλε η ΝΔ, η νέα «διοικητική δομή» της χώρας και η ριζική αλλαγή του εργασιακού καθεστώτος για τους δημόσιους υπαλλήλους αποτελούν νέα αντιδραστικά μέτρα που απαιτεί το κεφάλαιο και η ΕΕ. Αυτοί είναι στόχοι και του ΠΑΣΟΚ, αποδεικνύοντας ότι τα κόμματα του κεφαλαίου έχουν κοινή στρατηγική

Προσπάθεια να ενταθεί η δικομματική πόλωση και το ψευτοδίλημμα «Καραμανλής ή Παπανδρέου», στοχοπροσήλωση στις αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις, πακετάκια «παροχών» και «προτάσεων» περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τόσο η προεκλογική τακτική της κυβέρνησης της ΝΔ όσο και της αξιωματικής «συμπολίτευσης» του ΠΑΣΟΚ. Αυτό ήταν το στίγμα των προεκλογικών ομιλιών στις περιοδείες των τελευταίων ημερών από τους προέδρους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Το «γαλάζιο» κράτος αποδείχτηκε ίδιο με το «πράσινο» κράτος, επισημαίνει το ΚΚΕ. Και στη Δημόσια Διοίκηση η κυβέρνηση της ΝΔ εφάρμοσε τους νόμους του ΠΑΣΟΚ, συνέχισε την ίδια πολιτική. Τα νέα μέτρα που εξήγγειλε η ΝΔ για μετά τις εκλογές είναι αντιδραστικά μέτρα, που απαιτεί το κεφάλαιο και η ΕΕ, για να κάνουν πιο αποτελεσματική την αντιλαϊκή πολιτική. Αυτοί είναι στόχοι και του ΠΑΣΟΚ, αποδεικνύοντας ότι τα κόμματα του κεφαλαίου έχουν κοινή στρατηγική.

Το ΚΚΕ μπορεί να δώσει με επιτυχία την εκλογική μάχη, τόνισε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα από τη Θεσσαλία, στηριζόμενο στη δικαίωση της πολιτικής του και προσβλέποντας στην κατάκτηση της λαϊκής εμπιστοσύνης για την ουσιαστική διέξοδο και την εναλλακτική λύση που προτείνει.


ΣΕΛ.  8   -   9

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ