Πέμπτη 22 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΓΡΟΤΕΣ
Θα πληρώσει η κυβέρνηση!

Ανακοίνωση - απάντηση της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας σχετικά με τη "ρύθμιση" των αγροτικών δικών που προωθείται

Ωμό εκβιασμό σε βάρος των αγροτών χαρακτηρίζει η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας τη στάση της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά το θέμα της ρύθμισης των ποινικών διώξεων εναντίον χιλιάδων αγωνιστών της αγροτιάς, επειδή συμμετείχαν στα αγροτικά συλλαλητήρια των τελευταίων χρόνων.

Μ' αφορμή τη συζήτηση του θέματος στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία αναφέρει:

"Πρόκειται για ωμό εκβιασμό των αγροτών, αφού τους λέει πως αν ξαναβγείτε στους δρόμους τα επόμενα δύο χρόνια, τότε θα ισχύσουν όλες οι δίκες και οι καταδίκες που τώρα σας "ρυθμίζω".

Ταυτόχρονα δεν περιλαμβάνονται οι δίκες πριν το '95 που είναι εκατοντάδες (καπνοπαραγωγοί και κτηνοτρόφοι), καθώς και οι δίκες του '98 και του '99 που είναι χιλιάδες.

- Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση γι' αυτή την πολιτική εξόντωσης των αγροτών και καλούμε όλους τους αγρότες, όλο το λαό, να την καταδικάσει και με την ψήφο του στις ερχόμενες εκλογές του Ιούνη.

- Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δείχνει το πραγματικό της πρόσωπο, ακόμα μια φορά, αφού εκβιάζει και διώκει όσους υπερασπίζονται το δικαίωμα επιβίωσης από αυτούς που πλουτίζουν ξεκληρίζοντας τους αγρότες.

- Χτες έστειλε τα ΜΑΤ, έκανε τις δολιοφθορές ενάντια στα τρακτέρ των αγροτών, έφτασε τους αγρότες στα όρια της εξαθλίωσης, τώρα προσπαθεί να τους περάσει τη θηλιά στο λαιμό με το εκβιαστικό νομοσχέδιο.

- Είναι αυτή η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ που χτύπησε με τη βία τους αγρότες, τους μαθητές, τους εργάτες, το λαό και τώρα χτυπάει μαζί με τους συμμάχους της έναν ολόκληρο λαό, το λαό της Γιουγκοσλαβίας επειδή "δε συνεμορφώθη κι αυτός προς τας υποδείξεις" των μεγάλων της αφεντικών.

- Ας είναι σίγουρη πως θα πληρωθεί με το ίδιο αντίτιμο που πληρώνει τώρα αυτή τους αγρότες και όσους αγωνίζονται για την επιβίωσή τους".


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ