Πέμπτη 22 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
Να μη λείψει κανείς!
  • Στις 7 μμ, στο Σύνταγμα και αμέσως μετά η πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία
  • Στάση εργασίας έχει κηρύξει το Εργατικό Κέντρο Αθήνας από τις 6 μμ έως τις 8 μμ

Το "ποτάμι" των χιλιάδων πατριωτών, φιλειρηνιστών, ξεχύνεται σήμερα, Πέμπτη, στους δρόμους, πλημμυρίζει το Σύνταγμα, όπου στις 7 το βράδυ πραγματοποιείται το μεγάλο αντιπολεμικό συλλαλητήριο και για πολλοστή φορά καταδικάζει τους ΝΑΤΟικούς βομβαρδισμούς, απαιτεί το σταμάτημα του πολέμου, διατρανώνει στους ιμπεριαλιστές την απόφασή του να συνεχίσει τον αγώνα έως ότου ο στόχος επιτευχθεί και εκφράζει την αλληλεγγύη του στο δοκιμαζόμενο Γιουγκοσλάβικο λαό.

Η μεγάλη αντιπολεμική παναττική συγκέντρωση πραγματοποιείται με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου Αθήνας,το οποίο έχει κηρύξει και στάση εργασίας από τις 6μμ έως τις 8μμ.Συνδιοργανωτές είναι η ΓΣΕΕ,η ΑΔΕΔΥ,το Εργατικό Κέντρο Πειραιά,η ΕΕΔΥΕ,η Νεανική Δράση για την Ειρήνη,το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών,η ΠΟΘΑ,η Πανηπειρωτική Ομοσπονδία,επιστημονικοί και μαζικοί φορείς,δεκάδες εργατικές Ομοσπονδίες, εργατικά και συνταξιουχικά συνδικάτα,εργοδοτικές συνδικαλιστικές οργανώσεις,η ΚΝΕ και η νεολαία ΔΗΚΚΙ.

Αμέσως μετά τη συγκέντρωση θα ακολουθήσει πορεία διαμαρτυρίας για τους ΝΑΤΟικούς βομβαρδισμούς προς την αμερικάνικη πρεσβεία, κατά τη διάρκεια της πορείας το ψήφισμα της συγκέντρωσης θα επιδοθεί στη Βουλή, στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ενωσης, καθώς και σε πρεσβείες χωρών - μελών του ΝΑΤΟ. Το ψήφισμα θα επιδοθεί και στην πρεσβεία της Γιουγκοσλαβίας.

Η ΕΣΗΕΑ

Με ανακοίνωσή της και η ΕΣΗΕΑ εκφράζει "τη στήριξή της στο αντιπολεμικό συλλαλητήριο, τη μέρα που το ΝΑΤΟ "γιορτάζει" με βόμβες τα 50 χρόνια από την ίδρυσή του".

Η ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει ότι η επέτειος του Οργανισμού συμπίπτει με τον ανηλεή και κατά παράβαση κάθε κανόνα διεθνούς δικαίου βομβαρδισμό στη Γιουγκοσλαβία. Η Ενωση καταδικάζει τον "ακήρυχτο πόλεμο στην καρδιά των Βαλκανίων" και τονίζει "το καθολικό και κατεπείγον αίτημα του ελληνικού δημοσιογραφικού κόσμου για άμεση κατάπαυση των βομβαρδισμών και την επιστροφή των προσφύγων στις πατρίδες τους".

Τέλος, για μια ακόμα φορά συγχαίρει τους Ελληνες πολεμικούς ανταποκριτές "που δίνουν τη μάχη της αντικειμενικής ενημέρωσης με κίνδυνο της ζωής τους", ενώ εκφράζει τη βεβαιότητα ότι "θα συνεχίσουν να εκτελούν το καθήκον τους με το ίδιο υψηλό αίσθημα ευθύνης".

Η ΟΕΦΣΕΕ

Με το σύνθημα "Μπορούμε να σταματήσουμε το έγκλημα" η Ομοσπονδία Εργαζομένων Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας (ΟΕΦΣΕΕ) καλεί τα σωματεία του κλάδου να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση που γίνεται σήμερα στο Σύνταγμα στις 7 το απόγευμα. Οπως τονίζεται στην ανακοίνωση - κάλεσμα, "οι συνέπειες για τη χώρα μας είναι ήδη πολλές και μελλοντικά θα είναι ακόμα μεγαλύτερες από τα τοξικά και τη ραδιενέργεια που καθημερινά δηλητηριάζουν τη Βαλκανική χερσόνησο, επιπτώσεις που θα διαρκέσουν για πολλά χρόνια. Το αύριο που μας ετοιμάζουν είναι εφιαλτικό. Κανείς δε δικαιούται να σωπαίνει. Κανείς δε δικαιούται να αδρανεί".

Η ΟΛΜΕ

Να πάρουν μαζικά μέρος στο συλλαλητήριο καλεί τα μέλη της και η ΟΛΜΕ, η οποία σε ανακοίνωσή της καταγγέλλει έντονα το ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ενωση και τονίζει πως μόνο ο αγώνας του ελληνικού λαού και των άλλων λαών μπορεί να σταματήσει την ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα. Η ΟΛΜΕ ζητά να σταματήσουν οι βομβαρδισμοί, να φύγουν από τα Βαλκάνια οι ξένες στρατιωτικές δυνάμεις, να σταματήσει κάθε συμμετοχή της χώρας μας, να επιστρέψουν πίσω τα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού από την Αδριατική, να μην βγει ούτε ένας Ελληνας φαντάρος έξω από τα σύνορά μας, ενώ λέει "Οχι" σε κάθε εθνικισμό και "Ναι" στην αλληλοκατανόηση και την αλληλεγγύη μεταξύ όλων των βαλκανικών λαών και εθνοτήτων.

Η ΕΤΕ ΔΕΗ

Με ανακοίνωσή της Ενωση Τεχνικών της ΔΕΗ δηλώνει τη συμμετοχή της στο συλλαλητήριο και καλεί τους εργαζόμενους να πάρουν μαζικά μέρος και να "εκφράσουν την αντίθεσή τους με τις αθλιότητες των Αμερικάνων".

Το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών

Με ανακοίνωσή του και το Επιμελητήριο καλεί τα εικαστικούς καλλιτέχνες σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο, προκειμένου να εκφραστεί η καταδίκη της ΝΑΤΟικής επέμβασης στη Γιουγκοσλαβία και η αλληλεγγύη στον αγώνα του γιουγκοσλάβικου λαού.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μέρες δράσης και αγώνα(2000-03-25 00:00:00.0)
Αγκάλιασαν τα παιδιά της Γιουγκοσλαβίας(1999-06-11 00:00:00.0)
Επέστρεψε από τη Γιουγκοσλαβία η αντιπροσωπεία της ΕΣΗΕΑ(1999-05-18 00:00:00.0)
Γιατί η ΕΣΗΕΑ πάει στο Βελιγράδι(1999-05-12 00:00:00.0)
Αντιπολεμικό "ραντεβού" στο Σύνταγμα(1999-04-21 00:00:00.0)
Συλλαλητήριο - συναυλία αύριο(1999-04-01 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ