Πέμπτη 22 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΓΙΑ ΧΑΡΗ ΤΗΣ TVX
Δικάζεται μια ολόκληρη περιοχή

Για μια ακόμη φορά οι κάτοικοι του Στρυμονικού και οι εκλεγμένοι τους εκπρόσωποι στην ΤΑ οδηγούνται στις αίθουσες των δικαστηρίων κατηγορούμενοι ότι επέδειξαν κοινωνική ευαισθησία και δεν επέτρεψαν την περιβαλλοντική υποβάθμιση της περιοχής τους. Η δίκη στην οποία οδηγείται όλη η περιοχή γίνεται την Τρίτη 27 Απρίλη στην αίθουσα του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Πολυγύρου.

Οπως επισημαίνει ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Ολυμπιάδας Ν. Μήτσιος,ο αγώνας αυτός που είναι μοναδικός σε διάρκεια και ένταση, αποτελεί και στο σημείο των ποινικών διώξεων μοναδική πρωτοτυπία για την πατρίδα μας. "Για μας το μόνο αδίκημα είναι που αισθανόμαστε έντιμοι πολίτες με κοινωνική ευαισθησία και που για το λόγο αυτό δεν επιτρέπεται να αποδειχθούμε "λίγοι" στις περιστάσεις. Ούτε τα οικονομικά παιχνίδια των πολυεθνικών, ούτε οι μυστικές συμφωνίες κάποιων πολιτικών θα μας αναγκάσουν να αποδειχθούμε κατώτεροι των περιστάσεων", τονίζει ο Ν. Μήτσιου και συνεχίζει: "Διωκόμαστε για τους αγώνες που κάναμε προκειμένου να μη δημιουργηθούν τετελεσμένα γεγονότα στον τόπο μας. Για να μη φορτωθούμε με μεθοδεύσεις μια μεταλλουργία χρυσού που όμοιά της δεν υπάρχει παρά μόνο στις υπανάπτυκτες χώρες. Για να υπερασπιστούμε τον τόπο που ζούμε και βιώνουμε και ο οποίος τόσα έχει υποστεί μέχρι τώρα από την αλόγιστη μεταλλευτική δραστηριότητα. Για να μπορέσουμε να κοιτάμε κατάματα τα αρχαία Στάγειρα που βαρύς πέφτει ο ίσκιος τους στο μικρό μας χωριό".

"Τα πλέον των οκτώ χρόνων φυλάκισης - συνεχίζει - που μου έχουν προσωπικά επιβληθεί σε διάφορα δικαστήρια μέχρι τώρα και οι πολύμηνες ποινές φυλάκισης των συναδέλφων μου και των συμπολιτών μας, δεν αποτελεί τροχοπέδη στον αγώνα μας, αλλά το λάδι που καίει νύχτα - μέρα στο φυλάκιο του αγώνα και κρατά φωτεινό το όραμα να ζήσουμε και μεις όπως και ο υπόλοιπος κόσμος με ειρήνη και ησυχία σε ένα καθαρό και φυσικό περιβάλλον. Ο πλούτος και η μοναδικότητα της περιοχής μας δε θα αφήσουμε να γίνει ταφόπετρα για τους κατοίκους της", καταλήγει ο Ν. Μήτσιου.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ