Πέμπτη 22 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
Απεργούν οι εργαζόμενοι

Διεκδικούν την ικανοποίηση αιτημάτων και αποκρούουν τις ιδιωτικοποιήσεις

Στο δρόμο του αγώνα συναντώνται ξανά οι εργαζόμενοι στους δήμους και στις κοινότητες της χώρας, αντιδρώντας στην επίθεση στα εργασιακά και ασφαλιστικά κεκτημένα τους από την κυβερνητική πολιτική, με 48ωρη προειδοποιητική απεργία σήμερα και αύριο και πορεία προς το υπουργείο Εσωτερικών.

Αυτή η απεργία είναι η δεύτερη κινητοποίηση σε διάστημα είκοσι περίπου ημερών, οπότε και συναντήθηκε η Ομοσπονδία των εργαζομένων με την υπουργό Εσωτερικών, Β. Παπανδρέου, χωρίς όμως ουσιαστικό αποτέλεσμα, καθώς η τελευταία τούς παρέπεμψε σε άλλα υπουργεία... Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στους ΟΤΑ, οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν και στις 24 και 25 Απρίλη 1999, Σάββατο και Κυριακή, αντίστοιχα, οπότε οι εργαζόμενοι θα απέχουν από τις εργασίες. Από το αποτέλεσμα της πιθανής νέας συνάντησης με την υπουργό Εσωτερικών, που θα επιδιώξουν οι εργαζόμενοι, θα εξαρτηθεί εάν θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις και την ερχόμενη βδομάδα.

Οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ, μεταξύ άλλων, διεκδικούν: Τη θεσμοθέτηση του 35ωρου, με 7ωρο πενθήμερο, χωρίς μείωση αποδοχών. Πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την κάλυψη πάγιων αναγκών του δήμου. Μείζον θέμα για τους εργαζόμενους αποτελεί η αποτροπή των ιδιωτικοποιήσεων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ζητούν συγκεκριμένα την έκδοση Προεδρικού Διατάγματος που να καθορίζει ότι υπηρεσίες κοινωνικού και δημόσιου χαρακτήρα θα λειτουργούν μέσα από τους Οργανισμούς Εσωτερικής Υπηρεσίας των δήμων.

Στη Θεσσαλονίκη

Συγκέντρωση στο κεντρικό δημοτικό κατάστημα πραγματοποιούν σήμερα το πρωί στις 10.30 π.μ. οι εργαζόμενοι στο Δήμο Θεσσαλονίκης στα πλαίσια της 48ωρης πανελλαδικής απεργίας που κήρυξε η ΠΟΕ - ΟΤΑ. Η απεργία που άρχισε σήμερα έχει ως κύρια αιτήματα την αποτροπή των ιδιωτικοποιήσεων, φορολογικές ελαφρύνσεις και οικονομικές διεκδικήσεις.

Από το Δήμο Θεσσαλονίκης γίνεται έκκληση προς τους δημότες να μην αποθέτουν τα σκουπίδια στους κάδους απορριμμάτων την Πέμπτη και την Παρασκευή 22 και 23 Απρίλη.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ