Πέμπτη 22 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Στην πόλη Νις συνδικαλιστές από τη Μακεδονία

Σε ανθρώπινη αλυσίδα στις γέφυρες της πόλης Νις της Γιουγκοσλαβίας θα ενταχθούν απόψε το βράδυ 50 συνδικαλιστές και εργαζόμενοι, από την Κεντρική Μακεδονίας, που συντονίζουν τη δράση τους με το ΠΑΜΕ.Οι συνδικαλιστές αναχωρούν σήμερα στις 7.30 π.μ. από τη Θεσσαλονίκη και αποτελούν την πρώτη από τις αποστολές συνδικαλιστών της περιοχής που θα μεταβούν το επόμενο διάστημα στη Γιουγκοσλαβία.

Στα πλαίσια της αποστολής θα μεταφέρουν φαρμακευτικό υλικό για τον άμαχο πληθυσμό της χώρας που πλήττεται καθημερινά από τους βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ. Το υλικό θα παραδοθεί στα γιουγκοσλάβικα συνδικάτα που θα τους περιμένουν στην πόλη Νις. Εκεί κατόπιν συνεννόησης θα σχηματίσουν ανθρώπινη αλυσίδα, όπου οι τοπικοί συνδικαλιστές κρίνουν ότι είναι απαραίτητο.

Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρο Νάουσας, Χρήστος Τρεμπελής,που συμμετέχει στην αποστολή, δήλωσε σχετικά: "Η αποστολή αυτή δε θα είναι και η τελευταία αφού το ενδιαφέρον από πλευράς συνδικαλιστών και εργαζόμενων, για να συμμετέχουν και οι ίδιοι στις ανθρώπινες αλυσίδες, παραμένει αμείωτο. Για εμάς είναι μια ανοιχτή έκφραση συμπαράστασης αλληλεγγύης προς το γιουγκοσλάβικο λαό που αυτή τη στιγμή βομβαρδίζεται ανελέητα από τις αμερικανονατοϊκές δυνάμεις και γι' αυτόν το λόγο καλούμε ακόμη περισσότερους συνδικαλιστές και εργαζόμενους να δηλώσουν την ενεργό συμμετοχή τους στις επόμενες αποστολές".


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ