Πέμπτη 22 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δεκαήμερο εργατικών αντιπολεμικών εκδηλώσεων

Δεκαήμερες εκδηλώσεις για το γιορτασμό της Πρωτομαγιάς διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο Λάρισας.Οι εκδηλώσεις θα έχουν ταξικό, αγωνιστικό εργατικό χαρακτήρα και ταυτόχρονα αντιπολεμικό, αντιιμπεριαλιστικό περιεχόμενο, για να εκφραστεί η ομόθυμη αντίθεση των εργαζομένων κι όλου του ελληνικού λαού για το βρώμικο πόλεμο των ιμπεριαλιστών στα Βαλκάνια και να καταδικαστεί η στάση της ελληνικής κυβέρνησης, που μπλέκει, παρά τη συνολική αντίθεση του λαού μας, την Ελλάδα σε πολεμικές περιπέτειες, εκτός των συνόρων της.

Το Εργατικό Κέντρο Λάρισας καλεί τη ΓΣΕΕ ν' αποφασίσει πανελλαδική απεργία για αύριο, 23 Απρίλη, διοργανώνοντας την ίδια μέρα αντιπολεμικές - αντιιμπεριαλιστικές συγκεντρώσεις σ' όλη τη χώρα. Σε περίπτωση που η πρότασή του δεν εγκριθεί από τη ΓΣΕΕ, το ΕΚΛ θα διοργανώσει αντιπολεμική - αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση στη Λάρισα. Επίσης, επί μια βδομάδα, από τη Δευτέρα 26/4 μέχρι και την Παρασκευή 30/4, το ΕΚΛ κηρύσσει καθημερινά στάση εργασίας για μία ώρα στους χώρους εργασίας, όπου θα γίνονται ομιλίες και εκδηλώσεις.

Την Πέμπτη 29/4 θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο - συναυλία στην πλατεία Ταχυδρομείου και την επομένη μέρα θα προβληθεί κινηματογραφική ταινία στο "Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο", σε συνεργασία του ΕΚΛ με τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Λάρισας.

Φυσικά ταξικό αγωνιστικό, αλλά και αντιπολεμικό, αντιιμπεριαλιστικό περιεχόμενο θα έχει και η πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της Λάρισας.

Τέλος, η διοίκηση του ΕΚΛ αποφάσισε κατά πλειοψηφία να συμμετάσχει στην αντιπολεμική συγκέντρωση που διοργανώνει το ΠΑΜΕ στο Πολύκαστρο, ενώ αποφασίστηκε, ακόμα, την αποστολή συνδικαλιστών του ΕΚΛ στη Γιουγκοσλαβία, για να συμμετάσχουν στις ανθρώπινες αλυσίδες στα εργοστάσια που βομβαρδίζονται από το ΝΑΤΟ.

Στο Βόλο

Δεκαήμερο αντιπολεμικής - αντιιμπεριαλιστικής δράσης, μ' αφορμή το γιορτασμό της Πρωτομαγιάς, διοργανώνει το ΠΑΜΕ Μαγνησίας. Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν:

  • Αύριο Πέμπτη, 24/4, στις 7.30 μμ, αντιπολεμικό συλλαλητήριο στο δημαρχείο του Βόλου, πορεία στους δρόμους της πόλης και παράδοση ψηφισμάτων στα προξενεία Ιταλίας, Ολλανδίας, Γερμανίας, Βελγίου.
  • Το Σάββατο 24/4, στις 11.30 π.μ., αναχώρηση εργαζομένων του νομού, με λεωφορεία από το δημαρχείο Βόλου, για το Πολύκαστρο του Κιλκίς, όπου θα πραγματοποιηθεί πανελλαδική, πανεργατική, αντιπολεμική, αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση και πορεία μέχρι το φυλάκιο των Ευζώνων, που διοργανώνει το ΠΑΜΕ.
  • Την Τρίτη και Τετάρτη 27 - 28/4, αντιπροσωπείες συνδικαλιστών του Βόλου θα ξεκινήσουν για την πόλη Νις της Γιουγκοσλαβίας για να συμμετάσχουν στις ανθρώπινες αλυσίδες κατά των βομβαρδισμών του ΝΑΤΟ.
  • Την Παρασκευή 30/4, στις 7.30 μμ, αντιπολεμική, αντιιμπεριαλιστική εκδήλωση στην παραλία του Βόλου, με συναυλία ροκ συγκροτημάτων, χορευτικά συγκροτήματα, θεατρική παράσταση και συζητήσεις.

Και φυσικά την Πρωτομαγιά, η απεργιακή συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Ελευθερίας, θα έχει ταξικό αγωνιστικό χαρακτήρα και ταυτόχρονα αντιπολεμικό, αντιιμπεριαλιστικό περιεχόμενο.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ