Τετάρτη 21 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Θέλουν να "καθαρίσουν" την Ομόνοια

Προκαταρκτική εξέταση για την κατάσταση που επικρατεί στην Ομόνοια με την καθημερινή αγοραπωλησία, αλλά και χρήση ναρκωτικών από εκατοντάδες τοξικομανείς, διέταξε χτες ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, Λ. Καράμπελας. Αφορμή αποτέλεσε δισέλιδο ρεπορτάζ της εφημερίδας "Τα Νέα" του περασμένου Σαββατοκύριακου με τίτλο: "Στην Ομόνοια πουλάνε το θάνατο σε... δόσεις". Το δημοσίευμα αναφερόταν στο παζάρι ναρκωτικών κάθε είδους, που γίνεται όλες τις ώρες της μέρας και της νύχτας στον ηλεκτρικό, στις εξόδους του προς την πλατεία και τους γύρω δρόμους μπροστά στα έκπληκτα μάτια των περαστικών και στην αδυναμία της Αστυνομίας να επέμβει αποτελεσματικά και να το σταματήσει. Σκοπός της έρευνας είναι να διαπιστωθεί αν προκύπτουν αδικήματα, τα οποία διώκονται αυτεπάγγελτα από τον εισαγγελέα.

Από την πλευρά του ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Μ. Χρυσοχοϊδης,είπε χτες ότι συγκάλεσε ειδική σύσκεψη για την Ομόνοια με τη συμμετοχή του γγ του υπουργείου Πρόνοιας, Γρ. Σιωμόπουλο, του αντιδήμαρχου της Αθήνας Πιερουτσάκου και εκπροσώπων του ΟΚΑΝΑ, της "Αττικό Μετρό" και του Εμπορικού Συλλόγου. Ο υπουργός είπε ότι στην Ομόνοια επικρατεί μια απαράδεκτη κατάσταση διακίνησης και χρήσης ναρκωτικών ουσιών, αλλά το πρόβλημα αυτό δεν αντιμετωπίζεται με αστυνομικά μέτρα. Θα ήταν εύκολο, είπε, να γίνει μια επιχείρηση - "σκούπα", αλλά το πρόβλημα θα μεταφερόταν σε άλλη περιοχή. Γι' αυτό αποφασίστηκε να δημιουργηθεί από τον ΟΚΑΝΑ ένα "σπίτι φροντίδας" για την κάλυψη των αναγκών και την παροχή βοήθειας στους νέους ανθρώπους που χρησιμοποιούν σαν προσωρινό καταφύγιο για τη δόση τους την πλατεία. Στο πλαίσιο αυτό ο ΟΚΑΝΑ δεσμεύτηκε ότι θα επεκτείνει και το πρόγραμμα μεθαδόνης, για το οποίο υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από τους τοξικομανείς.

Τέλος, προανήγγειλε ότι θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη με τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ με αντικείμενο την ενεργοποίηση μέτρων αστυνόμευσης του εμπορικού κέντρου της Αθήνας (σταθμεύσεις, ώρες τροφοδοσίας καταστημάτων κλπ.).

Ο Μ. Χρυσοχοϊδης επανέλαβε ότι προωθεί σε συνεργασία με τους δήμους τη δημιουργία συμβουλευτικών επιτροπών, βάσει ενός σχεδίου που αποσκοπεί στην ενίσχυση του "αισθήματος ασφαλείας". Επίσης, ανακοίνωσε ότι προωθεί νομοσχέδιο για την ίδρυση ινστιτούτου αντιεγκληματικής πολιτικής.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ