Τετάρτη 21 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑΣ
Ζητούν μεταγραφή σε ελληνικά ΑΕΙ

Τη μεταγραφή των Ελλήνων φοιτητών, που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τη Γιουγκοσλαβία και τις σπουδές τους μετά την έναρξη των δολοφονικών βομβαρδισμών του ΝΑΤΟ, σε ελληνικά πανεπιστήμια, ζητά η Επιτροπή Γονέων Ελλήνων Φοιτητών των Πανεπιστημίων της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γιουγκοσλαβίας. Οι γονείς, μάλιστα, έχουν καταθέσει και συγκεκριμένη πρόταση νομοθετικής ρύθμισης για μεταγραφές στα αντίστοιχα ΑΕΙ και ΤΕΙ της πατρίδας μας.

Οπως τονίζεται στο υπόμνημα, που έχει κατατεθεί στον πρωθυπουργό, στη Βουλή αλλά και στα πολιτικά κόμματα, "οι βομβαρδισμοί του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία δεν πλήττουν μόνο το λαό της, αλλά και τους Ελληνες φοιτητές, που σπουδάζουν εκεί. Η κατεστραμμένη υποδομή της χώρας και τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί δε θα επιτρέψουν σύντομα την ομαλή λειτουργία των πανεπιστημίων και των πόλεων στον ευρύτερο χώρο των Βαλκανίων".

Οι γονείς των 1.300 φοιτητών, που σπούδαζαν σε σχολές και πανεπιστήμια της Γιουγκοσλαβίας, ζητούν από την ελληνική κυβέρνηση την απαραίτητη νομοθετική ρύθμιση ώστε οι φοιτητές να μη χάσουν τις σπουδές τους και να μεταγραφούν στα αντίστοιχα τμήματα των ΑΕΙ και των ΤΕΙ της χώρας. Να σημειωθεί ότι παρόμοια νομοθετική ρύθμιση είχε γίνει και για τους Ελληνες φοιτητές που σπούδαζαν σε πανεπιστήμια της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης (νόμοι 2109/1992 και 2188/1994).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ