Τετάρτη 21 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Φουσκώνει το ποτάμι των λαϊκών αντιδράσεων

Η συνεχιζόμενη δολοφονία του γιουγκοσλάβικου λαού από τη λυκοσυμμαχία του ΝΑΤΟ και την ενεργό συμμετοχή των χωρών - μελών της ΕΕ, "φουσκώνει" όλο και περισσότερο το ποτάμι της οργής και της αντίστασης. Αποδεικνύοντας με αυτό τον τρόπο, ότι πλησιάζει η στιγμή που η αφανέρωτη δύναμη ενός λαού μεταμορφώνεται σε αγώνα και ανατροπή.

  • Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ταξί και Αγοραίων καλεί τα μέλη της και τους"λαούς του κόσμου", να αντισταθούν "συνειδητά στην απειλή και στις καυτές ανάσες του πολέμου που είναι πολύ πια κοντά μας, αλλά όχι μόνο στα λόγια".
  • Η Διοίκηση του Συνδικάτου Οικοδόμων Θεσσαλονίκης,καταδικάζει τους αμερικανονατοϊκούς βομβαρδισμούς και ζητά να απεμπλακεί "η χώρα μας από το βρώμικο παιχνίδι των ιμπεριαλιστών" και προτρέπει να "συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε στο πλευρό του γιουγκοσλάβικου λαού". Το Συνδικάτο Οικοδόμων εκφράζει την αλληλεγγύη του, στους "ναύτες και αξιωματικούς για την πατριωτική τους στάση, να μη δεχτούν να υπηρετήσουν κάτω από ξένη σημαία, αυτή του ΝΑΤΟ".
  • "Την ωμή και βάναυση επέμβαση των νατοϊκών τρομοκρατών, τη βίαιη καταπάτηση των ανθρώπινων δικαιωμάτων αλλά και την ελληνική κυβέρνηση που συνυπέγραψε τη βάρβαρη επέμβαση και παρείχε τεράστιες διευκολύνσεις στους Νατοϊκούς", καταδικάζουν η Αγωνιστική Δημοτική Κίνηση Φούρνων Ικαρίας και πλήθος φορέων και πολιτών του νησιού, με ψήφισμά τους.
  • Την άμεση απόσυρση των Ελληνικών Δυνάμεων από την Αδριατική και γενικότερα από τη Βαλκανική χερσόνησο καθώς και την άμεση διάλυση του ΝΑΤΟ και κάθε λογής στρατιωτικής συμμαχίας, απαιτεί με ψήφισμά της, η Επιτροπή Ειρήνης Ικαρίας.
  • "Εμείς που ζήσαμε τα δεινά του πολέμου, που εξαπέλυσε ο ιμπεριαλισμός και που με τα ίδια μας τα χέρια θάψαμε γονείς και αδέλφια, δεν πρέπει να επιτρέψουμε να χρησιμοποιηθεί η χώρα μας σαν ορμητήριο", επισημαίνει το παράρτημα της Πανελλήνιας Ενωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης, Αγίας Παρασκευής και καλεί το λαό να αντισταθεί στην καινούρια επίθεση της Νέας Τάξης Πραγμάτων.
  • Τον άμεσο τερματισμό των αμερικανονατοϊκών βομβαρδισμών και τη μη συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας σε αυτό το έγκλημα, ζητάει το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Πρανοβάλτου του Δήμου Καμβουνίων, Ν. Κοζάνης.
  • "Ενώνουμε τη φωνή μας με όλα τα φιλειρηνικά κινήματα στη χώρα μας, στην Ευρώπη και σε όλον τον κόσμο, ενάντια στο νέο φασισμό που απειλεί την ανθρωπότητα", τονίζει με ανακοίνωσή της η Ενωση Μηχανικών Δημοσίων Υπαλλήλων.
  • "Να καταδικάσουμε όλοι, την γκανγκστερική επιδρομή του ΝΑΤΟ, σε βάρος της Γιουγκοσλαβίας. Να απαιτήσουμε την άμεση παύση των βάρβαρων βομβαρδισμών, από τους Αμερικάνους και Ευρωπαίους επιδρομείς", καλεί το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο Φωκίδας.
  • "Απαιτούμε από την ελληνική κυβέρνηση να μην παρέχει καμία διευκόλυνση στις ΝΑΤΟικές δυνάμεις, να μην εμπλακεί με κανέναν τρόπο σ' αυτόν τον παράλογο πόλεμο", υπογραμμίζει το Περιφερειακό Σωματείο Ενέργειας "ο Σπάρτακος".
  • "Οι φονιάδες των λαών συνεχίζουν και σήμερα τις δολοφονικές τους επιθέσεις στη Γιουγκοσλαβία. Αμερικάνοι - ΝΑΤΟ - ΕΕ στα πλαίσια της νέας τάξης πραγμάτων και του μοιράσματος της γης, βάφουν τα νέα σύνορα με αίμα αμάχων", σημειώνει το Παράρτημα Πελοποννήσου του Συνδέσμου Σιδηροδρομικών.
  • "Είμαστε στο πλευρό του γιουγκοσλάβικου λαού και των δοκιμαζόμενων αθώων παιδιών, που γίνονται ολοκαύτωμα", αναφέρει ο Σύλλογος Δασκάλων Αμαρουσίου.
  • "Να αποσύρει την υπογραφή κάτω από τη συμφωνία της απόφασης των βομβαρδισμών της Γιουγκοσλαβίας, να σταματήσει τις παραχωρήσεις και διευκολύνσεις στα στρατεύματα του ΝΑΤΟ, να κλείσει τις βάσεις του θανάτου και να μην στείλει Ελληνες φαντάρους έξω από τα σύνορα της χώρας μας", καλεί την κυβέρνηση το Παράρτημα Βόλου της ΠΕΑΕΑ.
  • Το Δημοτικό Συμβούλιο Μοσχάτου με ομόφωνο ψήφισμά του τονίζει ότι στο όνομα της νέας τάξης πραγμάτων δολοφονούνται και τρομοκρατούνται γυναίκες - παιδιά - ηλικιωμένοι, ενώ ακόμη, ο σύλλογος δημοκρατικών γυναικών Πετρούπολης σημειώνει ότι η επιβολή διά πυρός και σιδήρου της νέας τάξης του ΝΑΤΟ και των Αμερικάνων ανάβει τη φλόγα του πολέμου στα Βαλκάνια, θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο και την ασφάλεια της χώρας μας.
  • Την αλληλεγγύη της προς το σέρβικο λαό εκφράζει με ανακοίνωσή της, η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Βορειοδυτικής Ελλάδας και νήσων.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ