Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 20 Απρίλη 1999

ΑΜΕΣΟΣ Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΜΠΛΟΚΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΗΝ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΧΕΡΣΑΙΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ
ΓΗΝ ΚΑΙ
ΥΔΩΡ
δίνει η κυβέρνηση
  • Σε επιχείρηση προετοιμασίας της κοινής γνώμης προχωρά η κυβέρνηση, θέλοντας να προβεί σε ακόμη περισσότερες παραχωρήσεις προς τους ΝΑΤΟικούς επιδρομείς, στα πλαίσια της κλιμάκωσης των φονικών πολεμικών επιχειρήσεων και της προετοιμαζόμενης χερσαίας επίθεσης, ενάντια στη Γιουγκοσλαβία.
  • Συνταγματικές και νόμιμες οι διευκολύνσεις προς το ΝΑΤΟ, ισχυρίζεται ο υπουργός Αμυνας, αποκαλύπτοντας τις προθέσεις της κυβέρνησης, σε μια κακότεχνη προσπάθεια δικαιολόγησης και νομιμοποίησης των αντισυνταγματικών διευκολύνσεων, που παρέχει η κυβέρνηση.
  • ΚΚΕ: Η κυβέρνηση αντί να απεμπλακεί, πολλαπλασιάζει τις διευκολύνσεις της προς το ΝΑΤΟ, μετατρέποντας τη χώρα σε ορμητήριο των δολοφονικών επιθέσεων κατά του λαού της Νέας Γιουγκοσλαβίας.

Το ΚΚΕ καλεί τον ελληνικό λαό με την πάλη του να αποτρέψει την παραπέρα εμπλοκή της χώρας στην εγκληματική ΝΑΤΟική επιδρομή.


ΣΕΛ.  5   -   7

Χαρακτηριστικά παλλαϊκής απαίτησης παίρνει το αίτημα "Κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορα της χώρας", καθώς και άλλοι στρατευμένοι εκφράζουν την αντίθεσή τους στη με οποιοδήποτε τρόπο συμμετοχή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στο συνεχιζόμενο ΝΑΤΟικό έγκλημα, όλο και περισσότεροι γονείς στρατιωτών υπογράφουν αντίστοιχη έκκληση και το κίνημα αλληλεγγύης και συμπαράστασης από κοινωνικές και μαζικές οργανώσεις, όπως και από ανθρώπους των Γραμμάτων και της Τέχνης, ξέφυγε από τα σύνορα της χώρας, παίρνοντας διεθνείς διαστάσεις.



Διογκώνεται η διεθνής κατακραυγή

Ενώ, το αμερικανοΝΑΤΟικό συνδικάτο του πολέμου κλιμακώνει τις φονικές πολεμικές του επιδρομές, ενάντια στη Γιουγκοσλαβία και προετοιμάζει εντατικά και την επέμβαση χερσαίων δυνάμεων, διογκώνεται παραπέρα η διεθνής κατακραυγή ενάντια στους εγκληματικούς βομβαρδισμούς. Σε δεκάδες πόλεις των ΗΠΑ, του Καναδά, της Γερμανίας και πολλών άλλων χωρών πραγματοποιήθηκαν το Σαββατοκύριακο μεγάλες και μαχητικές, αντιπολεμικές διαδηλώσεις.


ΣΕΛ.  8   -   12
Χιονοστιβάδα αντιπολεμικών εκδηλώσεων

Διαστάσεις χιονοστιβάδας έχουν πάρει οι πολύμορφες αντιπολεμικές και αντιΝΑΤΟικές εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα. Δεκάδες είναι προγραμματισμένες για τις επόμενες μέρες, με κορυφαία το μεγάλο αντιπολεμικό συλλαλητήριο της ερχόμενης Πέμπτης, στις 7 μ.μ., στην πλατεία Συντάγματος, που διοργανώνεται από το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, συνταξιουχικά και άλλα σωματεία, την ΕΕΔΥΕ και πλήθος άλλων κοινωνικών και μαζικών οργανώσεων.


ΣΕΛ.  17   -   21

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ