Τετάρτη 21 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αγώνας φιλίας και αλληλεγγύης

Διεθνείς Γιουγκοσλάβοι και παίκτες ομάδων της Θεσσαλονίκης θα στείλουν από το Καυτατζόγλειο τη Δευτέρα το δικό τους μήνυμα ενάντια στον πόλεμο των ιμπεριαλιστών

Με μια μεγάλη αθλητική συνάντηση που πραγματοποιείται τη Δευτέρα 26 του Απρίλη στο Καυτατζόγλειο Στάδιο,Ελληνες και Γιουγκοσλάβοι ποδοσφαιριστές θα στείλουν το δικό τους μήνυμα για ειρήνη στα Βαλκάνια, καθώς και για το άμεσο σταμάτημα των ΑμερικανοΝΑΤΟικών βομβαρδισμών.

Στην εκδήλωση αυτή που γίνεται με πρωτοβουλία της Ενωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μακεδονίας και με τη συμμετοχή των τριών ΠΑΕ της Θεσσαλονίκης, Αρη,Ηρακλή και ΠΑΟΚ, θα πάρουν μέρος επίλεκτα στελέχη του ποδοσφαίρου των δύο χωρών. Επίσης, θα συμμετάσχουν αθλητές που παίζουν σε ομάδες της Ιταλίας και της Ισπανίας. Ακόμη, την εκδήλωση, θα κλείσει με καλλιτεχνικό πρόγραμμα, στηρίζουν οι σύνδεσμοι φιλάθλων και οι πολιτικές νεολαίες της πόλης.

Από Γιουγκοσλαβικής πλευράς μεταξύ άλλων συμμετέχουν οι Μπουλάτοβιτς,Σαβίγεβιτς,Κράλι,καθώς και οι προπονητές Μιγιάτοβιτς από τη Ρεάλ Μαδρίτης,Μιχαϊλοβιτς από τη Λάτσιο,Γιούγκοβιτς από την Ατλέτικο Μαδρίτης,Κρουπνίκοβιτς από την Μπάστια Γαλλίας.

Από τις ομάδες της Θεσσαλονίκης ανάμεσα σ' αυτούς που παίρνουν μέρος είναι οι ποδοσφαιριστές Χατζηπαναγής,Φραντζέσκος,Δέλλιος,Μάτζιος,Κοφίδης,Χριστοδούλου,Σαμπάνης και Συμεωνίδης.Τον αγώνα θα μεταδώσει τόσο η ΕΤ3 όσο και η σερβική τηλεόραση. Η τιμή του εισιτηρίου είναι 1.000 δρχ. και τα έσοδα θα διατεθούν για αγορά και αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στο γιουγκοσλαβικό λαό.

Σχετικά με την πρωτοβουλία της Ενωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μακεδονίας, ο γραμματέας της Κ. Λεβέντης δήλωσε στο "Ρ": "Η Ενωση δε θα μπορούσε να μείνει αδιάφορη στο έγκλημα που διαπράττεται σε βάρος μιας ανεξάρτητης χώρας από τις ΝΑΤΟικές δυνάμεις. Με την πρωτοβουλία μας αυτή θέλουμε να δηλώσουμε ότι ο μόνος δρόμος που υπάρχει για την ειρήνη είναι η φιλία και η αλληλεγγύη μεταξύ των λαών. Μαζί με τις νέες και τους νέους καλούμε τις μάνες να έρθουν στην εκδήλωση για να δώσουν απάντηση στα εγκληματικά σχέδια του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, απαιτώντας να μην πάνε τα παιδιά τους σ' ένα βρώμικο πόλεμο".


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ