Τετάρτη 21 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΥΒΟΙΑ - ΒΟΙΩΤΙΑ
Κύμα καταδίκης των ΝΑΤΟικών βομβαρδισμών

Φουντώνει, καθημερινά όλο και περισσότερο, το "ανθρώπινο ποτάμι" συμπαράστασης και αλληλεγγύης στο γιουγκοσλαβικό λαό και καταδίκης των αμερικανοΝΑΤΟικών βομβαρδισμών. Οι Χαλκιδαίοι εργαζόμενοι και ο λαός, μέσα από τους φορείς τους (εργατικά συνδικάτα, σύλλογοι, σωματεία), απαιτούν να σταματήσουν άμεσα οι βομβαρδισμοί. Να μη βγει κανένας Ελληνας φαντάρος έξω από τα σύνορα. Να φύγει το ΝΑΤΟ απ' τα Βαλκάνια. Να απεμπλακεί και να μη συμμετάσχει η χώρα μας στα εγκληματικά και δολοφονικά σχέδια των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Μετά τη σημερινή εκδήλωση των φιλειρηνιστών στην Ιστιαία,σειρά έχει ηΧαλκίδα με δύο αντιιμπεριαλιστικές, αντιπολεμικές εκδηλώσεις. Αύριο Πέμπτη,οι Σπουδαστικοί Σύλλογοι του ΤΕΙ Χαλκίδας και μαθητικά συμβούλια από Γυμνάσια και Λύκεια της πόλης, εκφράζοντας τα αντιιμπεριαλιστικά, φιλειρηνικά αισθήματα ζωής και δράσης της νεολαίας, καλούν σε πορεία από ταΦανάρια της Χαϊνά,στις έξι το απόγευμα.

Την Κυριακή,στις 8.30 το βράδυ, στο "Στρογγυλό" της παραλίας της Χαλκίδας θα δοθεί μεγάλη αντιπολεμική συναυλία, με τη συμμετοχή της Μαρίας Δημητριάδη και του Γιάννη Θωμόπουλου.Διοργανωτές: η Επιτροπή Ειρήνης,η Νεανική Δράση για την Ειρήνη,η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Εύβοιας,οι Δήμοι Χαλκίδας,Ν. Αρτάκης,Ληλαντίων και Ανθηδόνας,το Εργατικό Κέντρο,η ΕΛΜΕ Εύβοιας,το Παράρτημα ΠΕΑΕΑ,η Ενωση Τεχνιτών Οικοδόμων,το Παράρτημα της ΟΓΕ,το Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Αρτάκης,ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου,ο Σύλλογος Δασκάλων Νηπιαγωγών και το 15μελές 2ου Λυκείου Χαλκίδας.

Στη Βοιωτία,επίσης, αύριο Πέμπτη 22 Απρίλη, θα πραγματοποιηθεί αντιιμπεριαλιστική εκδήλωση στις 8.30 μ.μ. στην πλατεία Θήβας,που διοργανώνει η Συντονιστική Επιτροπή Μαζικών Φορέων και συλλαλητήριο στη Λιβαδειά το Σάββατο 24 Απρίλη στις 8.30 μ.μ. στην πλατεία την πόλης.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ