Τετάρτη 21 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Η σπουδάζουσα νεολαία αντιστέκεται στους ιμπεριαλιστές

Συλλαλητήρια σήμερα στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη διοργανώνουν φοιτητικοί και σπουδαστικοί σύλλογοι

Φωνή οργής και αντίστασης υψώνουν σήμερα φοιτητές και σπουδαστές στα συλλαλητήρια που διοργανώνουν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στη Γιουγκοσλαβία, ζητώντας να φύγει το ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια. Περισσότεροι από 30 φοιτητικοί και σπουδαστικοί σύλλογοι από σχολές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης καλούν τη νεολαία, τον ελληνικό λαό να ξεσηκωθούν ενάντια στη συμμετοχή της χώρας μας στους ΝΑΤΟικούς τυχοδιωκτισμούς οι οποίοι, στα πλαίσια της "Νέας Δομής" του ΝΑΤΟ, επιβάλλουν αλλαγές συνόρων, ξεκινώντας από τη Γιουγκοσλαβία, προχωρώντας στο Αιγαίο, στην Κύπρο κτλ.

Στην Αθήνα, το ραντεβού έχει δοθεί για τις 11 π.μ. στα Προπύλαια και προγραμματίζεται πορεία στην Αμερικάνικη Πρεσβεία. Αποφάσεις για συμμετοχή έχουν πάρει οι φοιτητικοί σύλλογοι Νομικού - Οικονομικού - Πολιτικού τηςΝομικής,ΤΕΦΑΑ,Πανεπιστημίου Πειραιά,Οικονομικού Πανεπιστημίου,Γεωπονικής,Φιλοσοφικής,Χημικού,Φυσικού,Γεωλογικού,Νηπιαγωγών,Ηλεκτρολόγων,Χημικών Μηχανικών,Πολιτικών Μηχανικών,Μαθηματικού,Βιολογικού,Παντείου και οι σπουδαστικοί σύλλογοιΣχολής Διοίκησης - Οικονομίας,Σχολής Τεχνολόγων Εφαρμογών και Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας - Πρόνοιας του ΤΕΙ Αθήνας καθώς και της ΣΤΕΦ τουΤΕΙ Πειραιά.

Οι φοιτητές και σπουδαστές απαιτούν: Να σταματήσουν τώρα οι βομβαρδισμοί του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια. Η ελληνική κυβέρνηση να μη στείλει ούτε έναν Ελληνα φαντάρο για να πολεμήσει για την κρεατομηχανή του ΝΑΤΟ. Να μη φύγουνε ελληνικά πλοία για το στόλο του ΝΑΤΟ. Να σταματήσει η οποιαδήποτε εμπλοκή της ελληνικής κυβέρνησης, η οποία διευκολύνει τη μεταφορά οπλισμού και στρατού από το ελληνικό έδαφος. Να σταματήσει η λειτουργία των βάσεων. Να πάρει πίσω τις υπογραφές της. Να φύγει το ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια.

Παράλληλα, φοιτητές και σπουδαστές εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στον αγωνιζόμενο γιουγκοσλαβικό λαό και στους Ελληνες φαντάρους που αρνούνται να υπηρετήσουν τα συμφέροντα του ΝΑΤΟ, που αρνούνται να μπουν κάτω από ΝΑΤΟικές διαταγές.

Στη Θεσσαλονίκη

Αντιπολεμικό συλλαλητήριο διοργανώνουν σήμερα στις 6 το απόγευμα στην Καμάρα,10 φοιτητικοί σύλλογοι του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης και του ΠΑΜΑΚ, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα για δράση των φοιτητών ενάντια στον πόλεμο. Οι φοιτητικοί Σύλλογοι Ιατρικής,Οικονομικού,Φυσικού,Βιολογικού,Γεωπονίας,Κτηνιατρικής,Ηλεκτρολόγων,Μηχανολόγων,ΣΟΦΕΘ,ΠΑΜΑΚ και Φιλολογίας του Παιδαγωγικού,καταδικάζουν την αμερικανο-ΝΑΤΟική επέμβαση στη γειτονική Γιουγκοσλαβία και καλούν όλους τους φοιτητές να αντιδράσουν πριν να είναι αργά, πριν οι σειρήνες του πολέμου ηχήσουν και στη δική μας χώρα.

Η ανησυχία των φοιτητών και η αγανάκτησή τους για τις αμερικανο-ΝΑΤΟικές επιδρομές εναντίον της γειτονικής χώρας είναι το γεγονός που κυριαρχεί σε όλα τα πανεπιστημιακά αμφιθέατρα και τα νεολαιίστικα στέκια. Αγανάκτηση που τόσο οι φοιτητικές παρατάξεις του δικομματισμού ΠΑΣΠ και ΔΑΠ όσο και τα δεκανίκια τους Ενωση "Ανεξαρτήτων" και ΕΑΑΚ, προσπαθούν απεγνωσμένα να την καταπραϋνουν και να τη στρέψουν σε ακίνδυνα για αυτούς και τα κόμματα που αντιπροσωπεύουν κανάλια, φοβούμενοι την οργή των φοιτητών και της νεολαίας.Αλλωστε δεν είναι τυχαία η στάση της κυβερνητικής φοιτητικής παράταξης, της ΠΑΣΠ, η οποία αναφορικά με τη ΝΑΤΟική εισβολή είτε τηρεί σιγήν ιχθύος, είτε φτάνει να απολογείται χρησιμοποιώντας αυτούσια την κυβερνητική προπαγάνδα, αποφεύγοντας την οποιαδήποτε κριτική προς το ΝΑΤΟ.

Οι φοιτητικοί σύλλογοι και οι αντιπολεμικές επιτροπές που στήθηκαν με πρωτοβουλία των ΠΚΣ καλούν όλους τους φοιτητές και τους σπουδαστές να διαδηλώσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στον Γιουγκοσλάβικο λαό απαιτώντας να μη βγει κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορά μας, την άμεση απεμπλοκή της χώρας από τον βρώμικο πόλεμο ΗΠΑ - ΕΕ, να μην υπογραφεί το Νέο Δόγμα του ΝΑΤΟ και να σταματήσουν άμεσα οι βομβαρδισμοί.

  • Αύριο Πέμπτη,στα ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, οι ΠΚΣ, διοργανώνουν ολοήμερη αντιπολεμική αντιιμπεριαλιστική εκδήλωση, καταγγέλλοντας τη διπρόσωπη πολιτική των άλλων παρατάξεων. Στην εκδήλωση, που θα ξεκινήσει στις 9 π.μ., θα υπάρχει έκθεση αντιπολεμικού βιβλίου και φωτογραφίας ενώ θα ακολουθήσει και συζήτηση - ενημέρωση με τους σπουδαστές στοχεύοντας στη συγκρότηση αντιπολεμικής επιτροπής.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δράση ενάντια στα πολεμικά σχέδια ΗΠΑ - ΝΑΤΟ(2019-10-11 00:00:00.0)
«Η περιοχή μας δεν έχει ανάγκη από προστάτες»(2001-02-02 00:00:00.0)
«Βροχή» οι ανακοινώσεις καταδίκης στη Θεσσαλία(2001-01-10 00:00:00.0)
Οργή για την υπόδουλη στάση της κυβέρνησης(1999-04-08 00:00:00.0)
Ούτε ένα λιμάνι στην υπηρεσία του ΝΑΤΟ(1999-04-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ