Τετάρτη 21 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αντιπολεμικό "ραντεβού" στο Σύνταγμα
  • Νέο μεγάλο συλλαλητήριο του Αθηναϊκού λαού αύριο και πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία
  • Στάση εργασίας έχει κηρύξει για αύριο 6 μ.μ. - 8 μ.μ. το Εργατικό Κέντρο Αθήνας

Ολοι οι δρόμοι αύριο, Πέμπτη, οδηγούν στο Σύνταγμα, εκεί που στις 7 το βράδυ πραγματοποιείται το μεγάλο αντιπολεμικό συλλαλητήριο,εκεί απ' όπου χιλιάδες πατριώτες, φίλοι της ειρήνης, θα υπενθυμίσουν την απόφασή τους να αντισταθούν στα πολεμοκάπηλα σχέδια των ιμπεριαλιστών, θα ανανεώσουν τη "συμφωνία" καταδίκης του ΝΑΤΟικού εγκλήματος σε βάρος της Γιουγκοσλαβίας, σε βάρος της ειρήνης στα Βαλκάνια και θα διατρανώσουν τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους στον γιουγκοσλάβικο λαό.

Η πρωτοβουλία για τη διοργάνωση του συλλαλητηρίου "ανήκει" στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας,ενώ συνδιοργανωτές είναι η ΓΣΕΕ,η ΑΔΕΔΥ,το Εργατικό Κέντρο Πειραιά,η ΕΕΔΥΕ,η Νεανική Δράση για την Ειρήνη,το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών,η ΠΟΘΑ,η Πανηπειρωτική Ομοσπονδία,επιστημονικοί φορείς,δεκάδες εργατικές Ομοσπονδίες,εργατικά και συνταξιουχικά σωματεία,εργοδοτικές συνδικαλιστικές οργανώσεις, η ΚΝΕ και η νεολαία ΔΗΚΚΙ.

Σε μια προσπάθεια να διευκολυνθεί η συμμετοχή των εργαζομένων στο συλλαλητήριο, το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, κήρυξε για αύριο Πέμπτη στάση εργασίας από τις 6 μμ έως τις 8 μμ.Αμέσως μετά τη συγκέντρωση θα ακολουθήσει πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία,με στάσεις στη Βουλή, στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ενωσης και σε πρεσβείες χωρών - μελών του ΝΑΤΟ, όπου θα επιδοθούν ψηφίσματα καταδίκης των ΝΑΤΟικών βομβαρδιστικών. Η πορεία θα κατευθυνθεί και στην πρεσβεία της Γιουγκοσλαβίας, προκειμένου να επιδοθεί και εκεί το ψήφισμα.

Σχετικά με την πρωτοβουλία του ΕΚΑ, ο Δ. Κυπραίος,μέλος της διοίκησής του, δήλωσε στον "Ρ": "Κάτω από την πίεση των κινητοποιήσεων του λαού και των εργαζομένων ενάντια στην ιμπεριαλιστική επέμβαση του ΝΑΤΟ, της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των Αμερικάνων, κάτω από την απαίτηση των εργαζομένων να δυναμώσει ακόμα περισσότερο το αντιιμπεριαλιστικό κίνημα στη χώρα μας, το ΕΚΑ συζήτησε και αποφάσισε να καλέσει τους εργαζόμενους της ΑΘήνας, αλλά και όλο το λαό σε ένα μεγάλο αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο. Αυτή η πρωτοβουλία συνδέεται με τις εξελίξεις στα Βαλκάνια, συνδέεται με την ανάγκη να υπάρξει συντονισμένη, αγωνιστική, μαχητική απάντηση όλου του λαού της Αθήνας. Γι' αυτό καλέσαμε σε κοινή δράση όλους τους μαζικούς φορείς, τα συνδικάτα, τις επιτροπές ειρήνης, ώστε να έχει όσο γίνεται μεγαλύτερη επιτυχία.

Οι δυνάμεις της ΕΣΑΚ και στο ΕΚΑ με πιο ολοκληρωμένο τρόπο ανέδειξαν την ανάγκη να πλατύνει όσο γίνεται το αντιιμπεριαλιστικό κίνημα, που είναι κίνημα και των εργαζομένων, ενάντια στον πόλεμο, ενάντια στους κεφαλαιοκράτες, που από τη μια μεριά εκμεταλλεύονται τους εργαζόμενους όλου του κόσμου και από την άλλη με τους πολέμους προσπαθούν να διευρύνουν τις αγορές και την κυριαρχία τους. Οι δυνάμεις της ΕΣΑΚ, τις επόμενες μέρες, θα εντείνουν τις προσπάθειές τους, με συγκεντρώσεις, περιοδείες, ομιλίες σε χώρους δουλιάς, μια δραστηριότητα που θα κορυφωθεί με την Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση που φέτος θα έχει ταξικό - αντιπολεμικό - αντιιμπεριαλιστικό χαρακτήρα, που θα πραγματοποιηθεί στο Σύνταγμα και καλούμε όλους τους εργαζόμενους, όλο το λαό της Αθήνας να συμμετάσχει".


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ