Τετάρτη 21 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Στις 23 και 24 του Απρίλη το 8ο Συνέδριο της ΠΕΑΕΑ

Στις 23 και 24 Απρίλη 1999 συνέρχεται το 8ο Τακτικό Συνέδριο της Πανελλήνιας Ενωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης (ΠΕΑΕΑ),στην αίθουσα "Αντωνιάδης" στο Αμφιθέατρο του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (Πατησίων 76).

Στο διήμερο αυτό της Συνόδου, που θα λάβουν μέρος αντιπροσωπείες των βετεράνων αγωνιστών Διεθνών Οργανώσεων, βαλκανικών και άλλων χωρών, αντιπρόσωποι κομμάτων, Τοπικής Αυτοδιοίκησης, μαζικών φορέων, καθώς και των ΕΑΜογενών Ενώσεων που συνεργάζονται με την ΠΕΑΕΑ, τα θέματα που θα απασχολήσουν τους συνέδρους, θα είναι τα ειδικά ζητήματα των αντιστασιακών που εξακολουθούν να παραμένουν άλυτα, παράλληλα με τα γενικότερα προβλήματα που απασχολούν τον ελληνικό λαό.

Φέτος η Σύνοδος του Συνεδρίου, έρχεται να πραγματοποιηθεί σε μια κρίσιμη εποχή για το μέλλον της ειρήνης στην πατρίδα μας και γενικά στην περιοχή της Βαλκανικής. Ο πόλεμος που βρίσκεται ήδη προ των πυλών, οι φονικοί βάρβαροι βομβαρδισμοί των αμερικανονατοϊκών ιμπεριαλιστών ενάντια στη Γιουγκοσλαβία, που σκορπούν το θάνατο στους αμάχους και καταστρέφουν τη χώρα, δεν είναι δυνατό να μην απασχολήσουν το Συνέδριο. Οι αγωνιστές της Εθνικής μας Αντίστασης έχουν νιώσει πολύ καλά στο πετσί τους τι θα πει φασισμός και τι ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ. Γι' αυτό κυρίαρχο θέμα στις εργασίες του Συνεδρίου, εκτός των άλλων, θα είναι και η κρίση στα Βαλκάνια, καθώς και η κυρίαρχη συμμετοχή των αντιστασιακών στην πάλη για την ειρήνη και την ασφάλεια της χώρας, στα πλαίσια της διεθνούς και εσωτερικής πολιτικής κατάστασης.

Στο Συνέδριο δήλωσαν συμμετοχή μέχρι σήμερα αντιπρόσωποι από Ρωσία, Κύπρο, Ρουμανία, Σερβία και άλλες βαλκανικές χώρες.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ