Σάββατο 27 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΦΡΑΓΚΕΑ, ΜΕΛΟΥΣ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΟΥ ΚΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
Η συνέχεια θα γραφτεί στους δρόμους!

- Πώς ξεκίνησε αυτή η κοινή πρωτοβουλία των πολιτικών νεολαιών;

- Η πρωτοβουλία των πολιτικών νεολαιών είναι συνέχεια της προηγούμενης, που πήραμε, με την υπόθεση της παράδοσης του Οτσαλάν, για την υπεράσπιση του δίκαιου αγώνα του κουρδικού λαού. Η ΚΝΕ θεώρησε ότι μπορεί να δοθεί συνέχεια σ' αυτή, μια και με την επίθεση του ιμπεριαλισμού στη Γιουγκοσλαβία, όχι μόνο παραβιάζεται το Διεθνές Δίκαιο, αλλά μεγαλώνει ο κίνδυνος για εμπλοκή της πατρίδας μας σε έναν καταστροφικό και αιματηρό πόλεμο.

- Πώς "είδε" η νεολαία της χώρας μας τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις; - Η προηγούμενη πρωτοβουλία με το Κουρδικό εκτιμάμε ότι είχε επιτυχία και οδήγησε σε μια μεγάλη διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας, με τη συμμετοχή χιλιάδων νέων ανθρώπων. Σήμερα, πολύ περισσότερο που στη συνείδηση των νέων ανθρώπων έχει καταδικαστεί η δολοφονική επίθεση των ΝΑΤΟικών, που η αλληλεγγύη στο σέρβικο λαό και η συμπαράσταση στο δίκαιο πόλεμο που διεξάγει είναι δεδομένη για τη νεολαία, είναι ακόμα πιο αναγκαίο να εκφραστεί αυτή η καταδίκη και η αλληλεγγύη. Η σημερινή (σ.σ. χτεσινή) κινητοποίηση μπορεί να είναι η αρχή για ακόμα περισσότερες αγωνιστικές πρωτοβουλίες της νεολαίας σε όλη την Ελλάδα, με σκοπό να δώσουμε και εμείς το δικό μας πόλεμο στο πλάι του σέρβικου λαού ενάντια στους αμερικανο-ΝΑΤΟικούς δολοφόνους.

- Ποιο είναι το μήνυμα που στέλνουν οι πολιτικές νεολαίες μέσα από αυτή την κοινή πρωτοβουλία;

- Καταγγέλλουμε τη δολοφονική επίθεση του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού, του ΝΑΤΟ και ευρωπαϊκών κυβερνήσεων, που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο συμμετέχουν στο έγκλημα, τον πρέσβη των ΗΠΑ Μπερνς που συμπεριφέρεται σαν νέος Πιουριφόι στην πατρίδα μας. Ταυτόχρονα, εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στο λαό της Γιουγκοσλαβίας που αυτή τη στιγμή δοκιμάζεται, γιατί τολμά να αντιστέκεται στο παιχνίδι της μοιρασιάς των ιμπεριαλιστών στα Βαλκάνια. Ακόμη, απαιτούμε από την κυβέρνηση να μην προχωρήσει σε καμιά συμμετοχή ή εμπλοκή στρατιωτικά στο χώρο της Γιουγκοσλαβίας, την αποχώρηση των ΝΑΤΟικών δυνάμεων από τα Βαλκάνια και τη χώρα μας, καθώς και να μην επιτραπεί η χρήση των ΝΑΤΟικών βάσεων, του ελληνικού εδάφους, αέρος και χωρικών υδάτων για επιθέσεις στη Γιουγκοσλαβία.

- Ποια θα είναι τα επόμενα βήματα και ποιες δραστηριότητες θα αναπτύξουν από δω και μπρος οι πολιτικές νεολαίες;

- Η πρωτοβουλία των πολιτικών νεολαιών είναι καθαρά πολιτική και εκφράζει τη συντριπτική πλειοψηφία της νεολαίας. Εκτός από τις μέχρι τώρα δραστηριότητες προγραμματίζουμε επίσκεψη αντιπροσωπείας στο Βελιγράδι. Η ΚΝΕ επιδιώκει, αυτή η πρωτοβουλία να συμβάλει, ώστε να βγούμε όλοι οι νέοι στο δρόμο και να παλέψουμε ενάντια στο ΝΑΤΟ και στον πόλεμο, για να υπερασπίσουμε την ειρήνη και την ανεξαρτησία της πατρίδας μας. Η συνέχεια θα γραφτεί στους δρόμους από το νεολαιίστικο κίνημα. Οι χιλιάδες ΚΝίτες και ΚΝίτισσες, οι φίλοι της ΚΝΕ, οι χιλιάδες νέοι που ήρθαν κοντά με την Οργάνωσή μας όλο το προηγούμενο διάστημα του μεγαλειώδους αγώνα για την υπεράσπιση της παιδείας θα μπουν και πάλι μπροστά στον αγώνα για την υπεράσπιση, αυτή τη φορά, της ειρήνης, κόντρα στον ιμπεριαλισμό και τον πόλεμο.

Α. Γ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Βήμα καταδίκης της εμπλοκής της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς(2018-06-16 00:00:00.0)
Πολιόρκησε το Στρατηγείο του ΝΑΤΟ(2012-01-31 00:00:00.0)
Στην τελική ευθεία για την επιτυχία του(2001-07-03 00:00:00.0)
Σήμερα το συλλαλητήριο αντίστασης και καταδίκης(2000-03-23 00:00:00.0)
Διαδήλωση σήμερα έξω από το υπουργείο Εθνικής Αμυνας(1999-04-09 00:00:00.0)
Ολη η Ελλάδα μια φωνή(1999-03-30 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ