Σελ. /48
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 28 Μάρτη 1999

ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗ - ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ - ΔΡΑΣΗ
Τα Βαλκάνια ΦΛΕΓΟΝΤΑΙ από Ευρωπαίους και Αμερικανούς γκάνγκστερς

Βρώμικα "συνδικάτα" πολέμου ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ

.-


Ελληνες γρηγορείτε!

Η ελληνική κυβέρνηση συμμετέχει ήδη στον πόλεμο. Διέταξε ένα αντιτορπιλικό μας να φύγει από τον εθνικό χώρο και να βρεθεί στην Αδριατική, προσφέροντας κάλυψη σε κάποιο από τα αμερικανικά πλοία που σπέρνουν τον όλεθρο στη Γιουγκοσλαβία. Παραχώρησε τις πλαγιές του Ολύμπου για να ασκηθούν οι Αμερικανοί σε βολές πυροβολικού, ενόψει των πραγματικών βολών που κάνουν σήμερα ενάντια στο σερβικό λαό. Πρόσφερε το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, τους σιδηροδρόμους, τις Εθνικές οδούς και τα στρατόπεδα της Βόρειας Ελλάδας για τη διέλευση των σφαγέων του ΝΑΤΟ. Υπέγραψε το σχέδιο βομβαρδισμών του ΝΑΤΟ. Εχει κάνει ήδη πολλά αισχρά, είναι ήδη βαμμένη στο αίμα που ρέει στη Βαλκανική. Επιβάλλεται να βροντοφωνάξουμε όλοι μαζί ένα: ΩΣ ΕΔΩ! ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΡΗΓΟΡΕΙΤΕ!


Διεθνείς εγκληματίες

Οι δολοφόνοι των λαών μπορεί να χτυπούν "τυφλά" τη Σερβία, όμως πρόκειται πλέον για συνειδητή επιλογή στόχων, αφού για τέσσερις συνεχείς μέρες, βομβαρδίζουν νοσοκομεία, εργοστάσια φαρμακευτικού υλικού, σχολεία, άμαχο πληθυσμό, γυναίκες και παιδιά ανυπεράσπιστα στη μανία των ιμπεριαλιστών, που σε τίποτε δεν υπολείπονται από τις χιτλερικές θηριωδίες. Οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ, της Γερμανίας, της Μ. Βρετανίας, της Ιταλίας, της Γαλλίας και των υπόλοιπων ΝΑΤΟικών "εταίρων" πρέπει να θεωρούνται από δω και πέρα από όλους τους λαούς του κόσμου ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ.


Καθημερινές αντιπολεμικές εκδηλώσεις
  • ΑΚΤΙΟ: Διαδήλωση έξω από τη βάση του Ακτιου οργανώνουν σήμερα, στις 11 π.μ., οι Επιτροπές Ειρήνης, Εργατικά Κέντρα και δεκάδες μαζικοί φορείς της Βορειοδυτικής Ελλάδας.
  • ΤΥΡΝΑΒΟΣ: Περικύκλωση με ανθρώπινη αλυσίδα του ΝΑΤΟικού στρατηγείου οργανώνουν σήμερα, στις 7 μ.μ., οι Δήμοι Τυρνάβου, Ελασσώνας, Γιάννουλης και Αμπελώνα.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Συλλαλητήριο διοργανώνουν αύριο, στην πλατεία Αριστοτέλους, στις 6.30 μ.μ., το ΕΚΘ και πολλοί μαζικοί φορείς.

  • ΠΑΤΡΑ: Συλλαλητήριο στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, αύριο, στις 7 μ.μ., διοργανώνουν η Επιτροπή Ειρήνης, το Συνδικάτο Οικοδόμων και άλλοι μαζικοί φορείς.
  • ΛΑΡΙΣΑ: Συλλαλητήριο, αύριο, στις 8 το βράδυ.
  • ΑΘΗΝΑ: Ολονυκτία έξω από την αμερικάνικη πρεσβεία οργανώνει την Τρίτη το βράδι, η Νεανική Δράση για την Ειρήνη, σε ένδειξη αλληλεγγύης για τα θύματα των βορβαδισμών.
  • ΑΡΑΞΟΣ: Διαδήλωση και αποκλεισμός της βάσης του Αραξου, την Τετάρτη.

Λαθροχειρία ΣΥΝ

Προχτές, ο Συνασπισμός κυκλοφόρησε μια ανακοίνωση ως "δήλωση" της Ομάδας της Ενωτικής Ευρωπαϊκής Αριστεράς - Β. Ευρωπαϊκής Πράσινης Αριστεράς, υπογεγραμμένη υποτίθεται απ' όλα τα κόμματα, που την αποτελούν, άρα και από το ΚΚΕ.

Στη "δήλωση" αυτή είναι εμφανής η προσπάθεια να αποσιωπηθεί ο εγκληματικός ρόλος των ΗΠΑ και, ιδιαίτερα, της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ενώ επιχειρείται ο συμψηφισμός των ευθυνών για την εγκληματική επίθεση των ιμπεριαλιστών και των συμμάχων τους, με όποιες ευθύνες της γιουγκοσλαβικής ηγεσίας και εξωραϊζεται η εκβιαστική, και υπό την απειλή των όπλων, "διαπραγμάτευση" στο Ραμπουγιέ.

Φυσικά το ΚΚΕ, δε θα μπορούσε ποτέ να υπογράψει, και δεν υπέγραψε, αυτή τη δήλωση. Μάλιστα, το ΚΚΕ με παρέμβαση του ευρωβουλευτή του Β. Εφραιμίδη, τοποθετήθηκε και κατάγγειλε τα όσα εγκληματικά γίνονται σε βάρος της Γιουγκοσλαβίας, των Βαλκανίων και της ειρήνης, γενικότερα. Επίσης, αρνήθηκε να υπογράψει τη "δήλωση" και το Πορτογαλικό Κομμουνιστικό Κόμμα και, δε γνωρίζουμε, ίσως και κάποια άλλα κόμματα. Ομως, στην ανακοίνωση του ΣΥΝ, την οποία αναπαράγει πρωτοσέλιδα η χτεσινή "Αυγή", επιχειρείται με λαθροχειρία να παρουσιαστεί ότι η "δήλωση" υπογράφεται από όλα τα κόμματα που συμμετέχουν στην Ομάδα!

Αιδώς Αργείοι!


Η Ευρώπη ... άφωνη (!) βομβαρδίζει

Η Ευρωπαϊκή Ενωση δεν είναι ...άφωνη και ...αμήχανη, όπως ορισμένοι ...αμήχανα ισχυρίζονται. Σχεδόν όλες οι χώρες - μέλη της ΕΕ είναι και μέλη του ΝΑΤΟ. Συναποφάσισαν με τις ΗΠΑ και παίρνουν μέρος - με τον έναν ή άλλον τρόπο - στις γκανγκστερικές πολεμικές επιδρομές, παραβιάζοντας κατάφωρα κάθε έννοια Διεθνούς Δικαίου. Δικαιολογημένα, λοιπόν, οι Ελληνες εργαζόμενοι, οι νέοι και οι νέες, βροντοφωνάζουν σε όλη τη χώρα το σύνθημα "ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο".




Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ