Σάββατο 27 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
Τη Δευτέρα αποφασίζουν για τις κινητοποιήσεις τους

Με κινητοποιήσεις απαντούν οι εργαζόμενοι στο Δήμο Αθηναίων στην αδιαλλαξία της Δημοτικής Αρχής να τους αποδώσει τα δεδουλευμένα τους. Τη Δευτέρα 29 Μάρτη, οι εργαζόμενοι επτά σωματείων του Δήμου Αθηναίων θα πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση για να αποφασίσουν πότε θα πραγματοποιήσουν τρίωρες στάσεις εργασίας και πορείες στο κέντρο της Αθήνας.

Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι ζητούν να τους καταβληθούν οι υπερωρίες και η εργασία κατά τις Κυριακές, που τους χρωστά η Δημοτική Αρχή από τις αρχές του χρόνου, την εκλογική αποζημίωση για τις δημοτικές εκλογές του Οκτώβρη, επιδόματα, πριμ και παροχές σε είδος, που δεν τους έχουν αποδοθεί εδώ και χρόνια. Τέλος, ζητούν να ληφθούν μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλιάς.

Παράλληλα, οι εργαζόμενοι ζητούν την άμεση σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου προκειμένου να συζητήσει τα συγκεκριμένα θέματα και να λάβει τις αποφάσεις που απαιτούνται για την υλοποίησή τους αλλά και συνάντηση με τον ίδιο το δήμαρχο, που αποφεύγει να τους συναντήσει εδώ και δύο χρόνια.

Οπως τονίζεται σε ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Αθηναίων: "Ευθύνη για την κατάσταση φέρει η Δημοτική Αρχή, γιατί δε διεκδικεί από την κυβέρνηση τους θεσμοθετημένους πόρους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ακολούθησε αναποτελεσματική οικονομική πολιτική, που ζημίωσε τα έσοδα του δήμου".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ