Σάββατο 27 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ανανδρη επίθεση σε συνδικαλιστή μαθητή

"Τέτοιες επιθέσεις δεν μπορούν να πλήξουν ούτε στο ελάχιστο τη δυναμική, μαχητική φωνή των μαθητών", τονίζει το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ

Ανανδρη επίθεση, που απέβλεπε να τρομοκρατήσει τους αγωνιζόμενους μαθητές και με τη δράση της ΚΝΕ στο στόχαστρο, δέχτηκε χτες το μεσημέρι στο χώρο του σχολείου του ο Γαβρίλος Τσαρκαντόγλου,μέλος του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων Αθήνας και στέλεχος της ΚΝΕ. Συγκεκριμένα, χτες το μεσημέρι και ενώ βρισκόταν μέσα στο χώρο του σχολείου, άγνωστος του επιτέθηκε και τον τραυμάτισε στο κεφάλι. Το γεγονός έχει προκαλέσει τις αντιδράσεις γονιών και συμμαθητών του. Η Ιω. Αποστολοπούλου,μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Γονέων του σχολείου, καταδίκασε το γεγονός, τονίζοντας στο "Ρ": "Καταδικάζουμε αυτές τις ενέργειες. Γίνονται για να τρομοκρατηθούν τα παιδιά και δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι έγινε μέσα στο σχολείο". Ο Σύλλογος Γονέων προσανατολίζεται στο να καταθέσει μήνυση για την επίθεση.

Η επίθεση αποτελεί συνέχεια του κλίματος που φρόντισαν να καλλιεργήσουν κυβέρνηση και ΜΜΕ κατά τη διάρκεια των μαθητικών κινητοποιήσεων, ενώ, σύμφωνα με καταγγελίες, είχαν προηγηθεί το προηγούμενο διάστημα απειλές ενάντια στον ίδιο μαθητή, που είχε πρωτοστατήσει μέσα από το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Αθήνας στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις το προηγούμενο διάστημα.

Με ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ καταγγέλλει "την άνανδρη και τραμπούκικη επίθεση ενάντια στο στέλεχος της ΚΝΕ και γνωστό συνδικαλιστή των μαθητών Γαβρίλο Τσαρκαντόγλου. Τέτοιες επιθέσεις δεν μπορούν να πλήξουν ούτε στο ελάχιστο τη δυναμική, μαχητική φωνή των μαθητών. Τόσο το μαθητικό κίνημα όσο και η Οργάνωσή μας έχουν αποδείξει ότι δεν τρομοκρατούνται. Μπορούν και απομονώνουν αυτά τα τραμπούκικα στοιχεία απ' όπου κι αν προέρχονται. Η απάντηση θα δοθεί από τους ίδιους τους μαθητές με τη συνέχεια και το δυνάμωμα του αγώνα ενάντια στην αντιεκπαιδευτική μεταρρύθμιση, για τα δικαιώματά τους στη μόρφωση και τη ζωή".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ