Σάββατο 27 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΕ ΗΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Τιμάμε τον κομμουνιστή ηγέτη Ν. Μπελογιάννη

Εκδήλωση τιμής και μνήμης στον κομμουνιστή ηγέτη Ν. Μπελογιάννη διοργανώνει σήμερα Σάββατο 27/3 στις 7.00 μμ η ΝΕ Ηλείας του ΚΚΕ για τα 47 χρόνια από την εκτέλεσή του από το αμερικανόδουλο μετεμφυλιακό καθεστώς. Η εκδήλωση θα γίνει στην ομώνυμη πλατεία της Αμαλιάδας με κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του και στις 8.00 μμ στο Λαζαράκειο Δημοτικό Μέγαρο.Θα ακολουθήσει ομιλία του Κ. Μπάτσικα,γραμματέα της ΕΠ Δυτ. Πελοποννήσου - Κεφαλονιάς - Ζακύνθου. Στις 9.00 μμ θα γίνει συνεστίαση στο "Κουτούκι του Ντελόν".

Στην ανακοίνωση - κάλεσμά της η ΝΕ Ηλείας του ΚΚΕ υπογραμμίζει:

"Σαράντα εφτά χρόνια πέρασαν από τη δολοφονία του ήρωα κομμουνιστή Νίκου Μπελογιάννη. Μια δολοφονία που έγινε κατ' εντολή των δυνάμεων του ιμπεριαλισμού και ιδιαίτερα του αμερικανικού. Σήμερα οι ίδιες αυτές δυνάμεις είναι έτοιμες να αιματοκυλήσουν για άλλη μια φόρα τη Γιουγκοσλαβία, που σημαίνει ότι νέος κύκλος πολέμου χτυπά τα Βαλκάνια με δράστη και την ελληνική κυβέρνηση και με άμεσο κίνδυνο γενίκευσης του πολέμου για το χατίρι των ιμπεριαλιστών".

Συνεχίζοντας η ανακοίνωση τονίζει: "Σήμερα είναι ξεκάθαρο πλέον στον ελληνικό λαό ότι ο αντίπαλός του είναι τα μονοπώλια, η πολιτική της ΟΝΕ, οι επιλογές της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, η διαμάχη των ιμπεριαλιστών στη διανομή της λείας, το κυνήγι των αγορών, η επιχείρηση υποταγής των λαών, η αντικομμουνιστική εκστρατεία, η λυσσαλέα συκοφάντηση των αγώνων και των επαναστάσεων του 20ού αιώνα, για να ξεχάσουν οι λαοί ότι τίποτε δεν τους χαρίστηκε".

Οι κομμουνιστές της Αχαϊας καταλήγουν ότι για να έρθει η δικαίωση της θυσίας του Ν. Μπελογιάννη, "είναι η ώρα ο καθένας να αποφασίσει με ποιον θα πάει. Γιατί δε φτάνει η οργή και η αγανάκτηση. Αυτά τα δύο θα πρέπει να μεταλλαχτούν σε μια λαϊκή αντεπίθεση μέσα από τη συγκρότηση του Αντιιμπεριαλιστικού Αντιμονοπωλιακού Μετώπου Πάλης για την ανατροπή της σημερινής τάξης πραγμάτων".

Στη σημερινή δύσκολη συγκυρία της επίθεσης του κεφαλαίου ηχούν κάτι παραπάνω από προφητικά τα λόγια του ήρωα κομμουνιστή την ώρα της απολογίας του: "...Αγωνιζόμαστε για να ξημερώσουν στη χώρα μας καλύτερες μέρες, χωρίς πείνα και πόλεμο. Για το σκοπό αυτό αγωνιζόμαστε και όταν χρειαστεί θυσιάζουμε και τη ζωή μας. Πιστεύω ότι δικάζοντάς μας σήμερα, δικάζετε τον αγώνα για την ειρήνη, δικάζετε την Ελλάδα".

  • Τα Κεντρικά Γραφεία της ΠΕΑΕΑ παίρνουν μέρος στην εκδήλωση και δρομολογούν πούλμαν σήμερα το πρωί από την πλατεία Κάνιγγος στις 8 π.μ..Δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα: 82.34.296 - 82.22.952 - 38.44.853.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ