Σάββατο 27 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΗΣ ΑΛΕΚΑΣ ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΣΤΟ ΚΑΤ
Αντισταθείτε ενωμένοι!

"Ο πόλεμος είναι ενιαίος και πολύμορφος. Γίνεται και με πυραύλους και με ιδιωτικοποιήσεις και χρειάζεται ένα ενιαίο μέτωπο αντίστασης σ' αυτήν την πολιτική", επισήμανε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, που επισκέφτηκε χτες το ΚΑΤ

"Ο πόλεμος είναι ενιαίος και πολύμορφος. Γίνεται και με πυραύλους και με ιδιωτικοποιήσεις και χρειάζεται ένα ενιαίο μέτωπο αντίστασης σ' αυτή την πολιτική".

Αυτό επισήμανε στους εργαζόμενους του Νοσοκομείου ΚΑΤ η Γενική Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα,στη διάρκεια περιοδείας που πραγματοποίησε χτες το πρωί στο νοσοκομείο. Η Αλέκα Παπαρήγα συναντήθηκε με τον πρόεδρο του νοσοκομείου Τ. Βίγλα και εκπροσώπους του Συλλόγου Εργαζομένων και ενημερώθηκε για τα προβλήματα του ΚΑΤ και των εργαζομένων σε αυτό.

Οπως τόνισε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων, Κώστας Λύτρας,"το ΚΚΕ είναι το κόμμα που εκπρόσωποί του έχουν επισκεφτεί επανειλημμένα το νοσοκομείο και έχουν προωθήσει στη Βουλή όχι μόνο δικά του προβλήματα αλλά και γενικότερα ζητήματα υγείας".

Παράλληλα, επισήμανε τη σημαντική έλλειψη νοσηλευτικού και βοηθητικού προσωπικού, την ανάγκη διεύρυνσης της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας, με την πρόσληψη προσωπικού, την ξενοδοχειακή υποστήριξη του νοσοκομείου και τον παραπέρα τεχνολογικό του εξοπλισμό. Εξέφρασε επίσης την αντίθεση των εργαζομένων σε κάθε προσπάθεια ιδιωτικοποίησης λειτουργιών του και τα πάγια αιτήματα για κάλυψη όλων των κενών θέσεων προσωπικού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ΚΑΤ, λόγω της ειδικότητάς του, εφημερεύει διαρκώς, με αποτέλεσμα λόγω της έλλειψης προσωπικού να αφαιρεί προσωπικό από τα τμήματα για να καλύψει τις εφημερίες και έτσι δημιουργείται άσχημη εικόνα στη λειτουργία του.

Από την πλευρά της η Γενική Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, αφού επισήμανε πως υπάρχει στρατηγικό σχέδιο ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών υγείας, που "περνάει" κομματιαστά σε κάθε νοσοκομείο,δήλωσε: "To KAT είναι το πρώτο, πανελλαδικό δυστυχώς έχει γίνει, νοσοκομείο που αντιμετωπίζει τα θύματα εργατικών ατυχημάτων - στην Ελλάδα έχουμε πολύ υψηλό ποσοστό εργατικών ατυχημάτων - τα θύματα τροχαίων ατυχημάτων, ή άλλων περιστατικών. Οι φιλότιμες προσπάθειες που καταβάλλουν οι εργαζόμενοι στο χώρο δεν μπορούν να αντισταθμίσουν τις φοβερές ελλείψεις που έχει η πολιτική της κυβέρνησης απέναντι στο νοσοκομείο".

"Το δεύτερο που θέλω να πω, συνέχισε η Αλέκα Παπαρήγα, είναι ότι και το ΚΑΤ και τα άλλα νοσοκομεία θα βρεθούν τους επόμενους μήνες, ή τα επόμενα 1 - 2 χρόνια μπροστά σε μία δεινή κατάσταση. Οι ασφαλιστικοί οργανισμοί να μην έχουν τη δυνατότητα να καταθέτουν τον οβολό τους, τα νοσοκομεία να αυξάνουν τα νοσήλια και θα βρεθούν οπωσδήποτε και κρατικά ελλείμματα, τα οποία οι διάφοροι ιδιώτες - επιχειρηματίες, περιμένουν, μόλις ξεσπάσει αυτή η κρίση, να μπουν και να πάρουν το φιλέτο των κερδών στον τομέα της υγείας. Επομένως, το ζήτημα δεν είναι μόνο να καλυφτούν οι ανάγκες στο ΚΑΤ, είναι να αντιμετωπιστεί το κόστος της υγείας. Και για να αντιμετωπιστεί το κόστος της υγείας δεν πρέπει να πληρώσουν οι εργαζόμενοι, ο λαός, αλλά πρέπει να πληρώσουν οι πλουτοκράτες".

Αναφερόμενη στις ελλείψεις του νοσοκομείου, η Αλέκα Παπαρήγα επισήμανε πως "υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό, σε ένα νοσοκομείο που ο ασθενής έχει ανάγκη προσωπικής φροντίδας. Υπάρχει ανάγκη ουσιαστικής βελτίωσης, εκσυγχρονισμού και διεύρυνσης της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας. Υπάρχει ανάγκη αύξησης των αξονικών τομογράφων. Από κει και πέρα, εκτός από τις ελλείψεις στο προσωπικό, υπάρχουν και επιμέρους προβλήματα. Πάντως, το κεντρικό ζήτημα είναι η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και όλη η οργάνωση των εφημεριών. Το νοσοκομείο αυτό εφημερεύει 24 ώρες το 24ωρο, επομένως δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται με συνηθισμένα μέσα το πρόβλημα αυτό".

"Επιπλέον, κατέληξε η Αλέκα Παπαρήγα, το νοσοκομείο αυτό δέχεται, όπως ξέρουμε, ανθρώπους, είτε οικονομικούς πρόσφυγες - και σωστά τους δέχεται - και ίσως, όπως ήρθαν τα πράγματα στα Βαλκάνια, να έχουμε αυξημένη ροή προσφύγων πολέμου. Επομένως, χρειάζεται ιδιαίτερη ενίσχυση του νοσοκομείου".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ