Σάββατο 27 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ο "Καποδίστριας" πήρε μετάθεση

Το Σεπτέμβρη θα κριθεί η συνταγματικότητα του νόμου "Καποδίστρια", οπότε και θα περάσει από το "μικροσκόπιο" του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ). Σε χτεσινή διάσκεψη η Ολομέλεια του Ανωτάτου Διοικητικού Δικαστηρίου για τυπικούς λόγους απέρριψε σχεδόν ομόφωνα τις προσφυγές των Κοινοτήτων Τσαριτσάνης Λάρισας και Νέου Ρυσίου Θεσσαλονίκης.

Η Ολομέλεια του ΣτΕ, σύμφωνα με πληροφορίες, απέρριψε ως απαράδεκτες τις αιτήσεις των δύο κοινοτήτων, γιατί στρέφονταν εναντίον εγκυκλίων του υπουργείου Εσωτερικών. Το δικαστήριο επισημαίνει ότι δεν έχει αρμοδιότητα να ελέγχει τη συνταγματικότητα και νομιμότητα αυτών των εγκυκλίων, παρά μόνο υπουργικών αποφάσεων.

Η Ολομέλεια του ΣτΕ με το νόμου "Καποδίστρια" θα ασχοληθεί διεξοδικά το Σεπτέμβρη, αφού θα πρέπει να αποφασίσει για τη συνταγματικότητά του ή όχι. Το Ε' Τμήμα του ΣτΕ έχει ήδη εκδώσει για το ίδιο θέμα δύο αντικρουόμενες αποφάσεις, όπου στη μία θεωρεί συνταγματική την αναγκαστική συνένωση των δήμων και κοινοτήτων και στην άλλη αντισυνταγματική. Το ίδιο Τμήμα παρέπεμψε την υπόθεση στην Ολομέλεια για οριστική κρίση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ