Τετάρτη 3 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Απτόητοι, κρατούν ψηλά τη σημαία του αγώνα

Αντιμετωπίζοντας πλέον την τρομοκρατία και τον αποπροσανατολισμό που ασκείται από πολλές πλευρές, οι μαθητές συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους, αποφασισμένοι να μην υποστείλουν τη σημαία του αγώνα.

Στην Αχαϊα 33 σχολεία παραμένουν κατειλημμένα, ενώ έντονες είναι οι πιέσεις του κομματικού μηχανισμού του ΠΑΣΟΚ, που με επιθέσεις και προπηλακισμούς επιχειρεί να ανοίξει διά της βίας όσα περισσότερα σχολεία μπορεί, ώστε να μπορούν οι πολιτικοί του προϊστάμενοι να μιλούν για μείωση των καταλήψεων. Χτες σημειώθηκαν επεισόδια στο Λύκειο Καστριτσίου, όταν οι "αγανακτισμένοι γονείς", οι οποίοι είχαν από την περασμένη νύχτα καταλάβει το χώρο και μάλιστα είχαν αφαιρέσει τις πόρτες του σχολείου για να αποτρέψουν το ενδεχόμενο ανακατάληψης, απώθησαν μαθητές που εκφράζονταν υπέρ της κατάληψης βρίζοντας και ασκώντας ψυχολογική βία ιδιαίτερα στους μικρότερους μαθητές. Στην είσοδο του σχολείου οι τραμπούκοι συνεπλάκησαν με φοιτητές που ήταν εκεί, με αποτέλεσμα να χτυπηθεί ένας φοιτητής ενώ οι ψυχραιμότεροι αποσόβησαν γενίκευση των επεισοδίων. Οι αγανακτισμένοι είχαν επικεφαλής το μηχανισμό του ΠΑΣΟΚ από το Πανεπιστήμιο Πατρών, ενώ συμμετείχαν πολλοί καθηγητές του Πανεπιστημίου, φορώντας τον μανδύα του "αγανακτισμένου" πολίτη. Μεταξύ των "αγανακτισμένων" ήταν ο υποψήφιος ΝΣ του ΠΑΣΟΚ Κ. Σπηλιώτης και το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Πάτρας Α. Σαφάκας, ο οποίος είναι και πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων. Από την παρουσία των παραπάνω φαίνεται πως ο Σύλλογος γονέων στηρίζει αυτές τις απαράδεκτες ενέργειες. Πρέπει να σημειωθεί πως τις προηγούμενες μέρες μέλη του ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και ο Κ. Σπηλιώτης μάζευαν υπογραφές από μαθητές για να αμφισβητήσουν την εγκυρότητα των ψηφοφοριών των μαθητών. Παρ' όλα αυτά, οι μαθητές συνεχίζουν αποφασιστικά και ετοιμάζονται να δώσουν τη δική τους απάντηση στην κυβέρνηση συμμετέχοντας στο παμμαθητικό συλλαλητήριο της Παρασκευής.

  • Στην Ηλεία 10 σχολεία συνεχίζουν τις καταλήψεις.
  • Στην Αρκαδία 10, παρά την έντονη τρομοκρατία που ασκείται.
  • Στη Μεσσηνία βρίσκονται υπό κατάληψη 10 σχολεία.
  • Στη Λακωνία και τα 3 Λύκεια της Σπάρτης παραμένουν υπό κατάληψη.
  • Στη Ζάκυνθο 4 Λύκεια βρίσκονται σε κατάληψη, ενώ οι μαθητές ενός ακόμα Λυκείου πραγματοποιούν αποχή. Στο μεταξύ εντείνονται οι φωνές διαμαρτυρίας φορέων ενάντια στην τρομοκρατία και τη βία του παρακρατικού μηχανισμού. Η ΕΛΜΕ Ζακύνθου με ανακοίνωσή της καταγγέλλει το μηχανισμό που με πολιορκητικό κριό τον διευθυντή β βάθμιας εκπαίδευσης και "αγανακτισμένους γονείς" μεταχειρίζεται βία και τρομοκρατία, προκειμένου να καταστείλει το μαθητικό κίνημα. Η ΕΛΜΕ καλεί την ΟΛΜΕ να μείνει πιστή στη γραμμή της ανατροπής των αντιεκπαιδευτικών νόμων και να απαιτήσει λύσεις σε όφελος της εκπαίδευσης.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ